OTKRIVENI KRADLJIVCI BICIKALA: “Operirali” su na širem području grada Zagreba, policija objavila detalje

Ilustracija | Foto: Freepik

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje osam kaznenih djela “krađa”.

“Sumnja se da su od 23. svibnja do 22. srpnja 2022.godine, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da ju protupravno prisvoje, došli na adrese nekoliko poduzeća u Zagrebu, gdje su s vanjskog prostora navedenih poduzeća otuđili jedan nezavezani bicikl ili podesnim alatom prerezali sajlu kojim su većina bicikala bili vezani kako bi ih potom otuđili”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Također, sumnja se da su u srpnju i kolovozu 2022. godine s istom unaprijed stvorenom namjerom oduzimanja tuđe pokretne stvari kako bi je protupravno prisvojili, došli na adrese u Zagrebu u Ulicu Stjepana Bencekovića, Baburićinu, Ulicu XIV. Trokut i Ulicu Stjepana Planića, gdje su iz stambenih zgrada otuđili nezavezane bicikle ili bi podesnim alatom prerezali sajlu kojim su bicikli bili vezani i potom ih otuđili.

U jednom slučaju bicikl je otuđen iz nezaključane prostorije zgrade za tu namjenu.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 7.500 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu.