Otkazana Snježna kraljica, presudilo joj toplo vrijeme!

Ove godine na Sljemenu se neće održati skijaška utrka Snježna kraljica. Toplo vrijeme ipak nije dopustilo da se staza pripremi za najbolje skijaše i skijašice svijeta, prenose mediji.

Snjezna-Kraljica

U subotnjoj kontroli staze na Sljemenu, FIS-ov kontrolor Hans Pieren odlučio je kako se ove sezone neće održati utrke skijašica i skijaša planirane za 4. i 6. siječnja. Razlog otkazivanju je toplo vrijeme i nedostatak snijega, a također i prognoza za naredne dane nije bila optimistična. Po prvi puta u deset godina otkazana je skijaška utrka na Sljemenu. Sada se traži alternativa za sljemenske utrke, a gdje će biti još nije odlučeno.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo se na otkazivanje slalomske utrke Snježne kraljice.

„Žao mi je što se to dogodilo, ali ne možemo protiv prirode. Novac namijenjen za Snježnu kraljicu upotrijebit ćemo za razvoj zagrebačkog sporta“, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Otkazivanje Snježne kraljice prokomentirao je i najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić koji je na svom Facebooku napisao: „Usprkos svim naporima organizatora, nije im uspjelo osposobiti stazu kako bi se održala 10. jubilarna Snježna kraljica. Tužni smo sto nećemo imati priliku natjecati se na svojem brdu, ali što je tu je. Nastavljamo s treninzima u Innerkremsu i čekamo informaciju o tome kamo ce utrka biti premještena“.