OTIŠAOJE AKI: U 67. godini preminuo legendarni pjevač Parnog valjka

OTIŠAOJE AKI: U 67. godini preminuo legendarni pjevač Parnog valjka
Foto: Screenshot Youtube

Preminuo je Aki Rahimovski, pjevač Parnog valjka. “Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski”, objavljeno je na službenoj Facebook stranici grupe Parni valjak.

Obožavatelji su se od njega počeli opraštati na društvenim mrežama. “Aki, hvala ti na svim pjesmama koje si nam pjevao i koje smo pjevali s tobom. Hvala što si svojim glasom pratio naše ljubavi, naša veselja i naše tuge. Danas tugujemo bez tebe, zbog tebe. Vječni mir i spokoj ti želim”, tek je jedan od komentara na Facebooku.

Malo je pjevača na ovim prostorima koji su bili toliko osebujni i prepoznatljivi kao što je Aki. Južnjačka krv bilo je njegovo „gorivo“ na svakom koncertu.

Rođen je 05. 06. 1955. u Nišu, a odrastao u Skopju. Obiteljsko nasljeđe bavljenja glazbom odredilo je njegov put. Pohađao je glazbenu školu svirajući klavir, stoji u kratkoj Akijevoj biografiji na službenoj stranici Parnog valjka.

Bio je fasciniran rock glazbom i koristio je svaku prigodu nabaviti poneki vinil iz inozemstva. Tako je već s petnaest godina bio urednik na Radio Skopju. Sa šesnaest je svirao klavijature u makedonskom bendu Tor koji ubrzo ostaje bez pjevača. Tu je sudbina umiješala prste i gurnula ga pred mikrofon.

S grupom Tor nastupa na Boom festivalu. Svojom osebujnom pojavom na sceni odmah je privukao Husovu pozornost.

Prihvatio je njegov poziv i doselio se u Zagreb. Dogodila se simbioza koja je utemeljila Parni valjak ispisavši jednu od najljepših glazbenih priča koja i dalje traje…

U vrijeme dok je bend mirovao, 2007. izdao je solo album „U vremenu izgubljenih“. Godinu kasnije u Umagu je održao spektakularni koncert s prijateljima – „Aki pjeva najljepše ljubavne pjesme“.