Otišao u šumu brati gljive pa se izgubio na teško prohodnom terenu

Foto: Pixabay & MUP

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske spasili su muškarca koji se izgubio u šumi.

“Jučer, 27. lipnja 2024. godine, u 9,43 sati, policijski službenici Policijske postaje Krapina s ispostavom Pregrada zaprimili su dojavu 60-godišnje hrvatske državljanke kako je njezin brat, 58-godišnji hrvatski državljanin u utorak, 25. lipnja 2024. godine oko 15,30 sati otišao u šumu brati gljive te se od tada nije vratio kući”, priopćila je Policijska uprava krapinsko-zagorska.

Na postupanje po dojavi upućena su dvojica policijskih službenika Policijske postaje Krapina s ispostavom Pregrada, koji su pretražili šumu u mjestu Gorjakovo, kojom prilikom su, oko 10,30 sati, pronašli 58-godišnjaka kako leži u šumi, lošeg općeg zdravstvenog stanja, koji je bio pri svijesti ali je bio dezorijentiran i nesposoban za komunikaciju.

Policijski službenici su 58-godišnjaka nosili oko dva kilometra po teško prohodnom terenu, pozvali su djelatnike Hitne medicinske pomoći koji su utvrdili kako je muškarac pothlađen i izgreben od grmlja zbog čega je prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Policijski službenici su svojim predanim radom i upornošću pronašli izgubljenog muškarca i potom ga po teško prohodnom terenu prenijeli do mjesta gdje mu se mogla pružiti liječnička pomoć te su time izbjegnute teže posljedice po život i zdravlje 58-godišnjaka.