Osuđen na 10 mjeseci: Ukrao 419,5 kg Vegete, 64 kocke za juhu, 43 pudinga…

Franjo Lovasić (51) pravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici osuđen je na deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine jer je od ožujka 2010. godine do veljače 2013. godine iz Podravke ukrao 419,5 kilograma Vegete, 329 pakiranja Fanta, sedam kilograma začina u rinfuzi, 192 juhe, 64 kocke za juhu, 43 pudinga, 10 vrećica šlaga, 15 vrećica raznih začina, sedam kilograma nepoznatog začina i 1,5 kilogram papra.

vegetu-ukrao

Kako izvještava Podravski.hr, nakon provedenoga kriminialističkog istraživanja, sva ukradena roba vraćena je Podravki. Lovasić oslobađa se troškova sudskog postupka zbog lošeg imovinskog stanja.
Franjo, kojeg je novinar ovog portala jučer posjetio, priznaje krivicu i duboko se kaje zbog svega. Ističe kako ga je loša materijalna situacija, životni brodolom i neimaština natjerala da napravi nešto što će ga obilježiti za cijeli život. Čak je tražio i Podravkinu braniteljsku udrugu za pomoć, ali ni tamo nije naišao na razumijevanje.
“Osam godina sudio sam se s bivšom ženom oko razvoda i podjele imovine. Imali smo lijepu kuću i bez toga sam ostao, morao sam dignuti kredit da platim sud, sve me stjeralo u kut iz kojeg nisam mogao. Bio sam prisiljen ukrasti da mogu barem plaćati kredit za kuću koju smo sin i ja kupili u Podravskoj Selnici. Ne radim od veljače, kada sam dobio otkaz, a sin je također nezaposlen. Obojica tražimo posao, tek da imamo za kredit, kruh i vodu, ništa više ne tražim”, rekao je Franjo.
“Znam da sam mnoge povrijedio svojim činom, pogotovo ljude u Podravki, gdje sam radio. Priznao sam krivicu, molio nadređene da ne dobijem otkaz, da mi skidaju s plaće i da otplatim svu ukradenu robu, samo da mi ostane za kruh i mlijeko, ali ništa nije pomoglo. Znam da se ne mogu vratiti u prošlost, ali kada bih mogao, sigurno nešto slično ne bih učinio”, tužno je izjavio Franjo Lovasić.