Ostojić: Bandić dovođenjem svećenika kupuje birače

rajko-ostojicNovinari su u parku Maksimiru pitali kandidata za gradonačeknika Zagreba Rajka Ostojića, koji je kao ministar zdravlja sudjelovao na predstavljanju projekta “Zdrav za 5”, da prokomentira to što aktualni gradonačelnik Milan Bandić u zadnje vrijeme na otvorenje cesta i vrtića dovodi svećenike, s obzirom da je Hrvatska po Ustavu sekularna država te da u vrtićima nisu sva djeca i djelatnici iz katoličkih obitelji.
Ostojić je rekao da je to, na neki način, kupovina birača. “Znamo i sami što se radi u školama, što se radi u hramovima, što se radi u crkvama. To je davno rečeno”, istaknuo je.
Podsjetio je na poruku Gaja Julije Cezara svojim senatorima – “Svi vi koji se bavite javnim poslom morate biti oslobođeni mržnje, srdžbe, gnjeva, milosrđa, pa čak simpatija i prijateljstva”.
“Ovo milosrđe se odnosi na hramove. Dakle, i u to vrijeme je vrlo jasno kazano gdje su hramovi, bez obzira koje vjeroispovijesti, što se radi u hramovima, to je definitivno kućni odgoj. A znate i sami, sad će biti puno obećanja”, kazao je Ostojić.
Podsjetio je na Bandićeva obećanja na izborima prije osam i četiri godine. “Nema ništa, napravljeno je pet posto. Narod je pametan i pametno će odlučiti”, ustvrdio je Ostojić.
Na upit kao to da je na predizbornim plakatima sa SDP-ovom saborskom zastupnicom Mirelom Holy, koja više nije ministrica zaštite okoliša i prirode, Ostojić je odgovorio da je Mirela Holy vrlo aktivna u Hrvatskom saboru i pomaže oko svih programa zaštite okoliša.
Holy je s velikim veseljem zajedno samnom na plakatima i definitivno će voditi akcijski plan gospodarenja otpadom u Zagrebu, istaknuo je Ostojić.