Organizator Rujanfesta odgovorio na kritike i otkrio zašto je pozvao folk zvijezde iz Srbije

Organizator Rujanfesta odgovorio na kritike i otkrio zašto je pozvao folk zvijezde iz Srbije
Foto: IzvanFokusa

Najava ovogodišnjeg Rujanfesta, koji se od 13. do 22. rujna održava na Bundeku, razljutila je zagrebačke ratne vojne invalide.

Točnije, razljutio ih je popis izvođača koji bi na Rujanfestu trebali nastupiti, odnosno najava da će među izvođačima biti folk pjevači i pjevačice iz Srbije.

“U glavnom gradu Lijepe Naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori nekoć kulturne glazbene manifestacije odlučili su ugostiti srpske folk-pjevače pod sloganom ‘Pomakni svoje granice zabave’. Ovim putem pozivamo sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su za vrijeme velikosrpske agresije pjevali četničke pjesme i iskazivali potporu velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku”, poručili su, među ostalim, iz zagrebačke iz HVIDRA-e.

No, kako javlja Dnevnik.hr, organizator poručuje da do otkazivanja neće doći te ističe da su se pri odabiru izvođača vodili – zahtjevima publike.

“Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja ’91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da su svi ti izvođači koji su ovdje na neki način dozvoljeni i dostupni na tržištu”, izjavio je organizator Rujanfesta Darko Tuček za Dnevnik.hr.

Dodao je da Grad Zagreb nije financijski pomogao organizaciji, iako se na internetskim stranicama festivala navodi kao partner.

Na Rujanfestu će, među ostalim, Seka Aleksić, Miroslav Ilić, Željko Joksimović, Bajaga, Željko Samardžić, Dejan Matić, Ministarke…

Komentari