OPASNA JE PO ZDRAVLJE: Ako imate ovakvu šalicu, vrate je u bilo koju robnu kuću IKEA uz puni povrat novca

OPASNA JE PO ZDRAVLJE: Ako imate ovakvu šalicu, vrate je u bilo koju robnu kuću IKEA uz puni povrat novca
Foto: Ikea

IKEA poziva sve kupce koji imaju Troligtvis putnu šalicu s oznakom “Made in India” (Proizvedeno u Indiji) da je prestanu koristiti.

Nedavna izvješća o ispitivanju pokazuju da proizvod može sadržavati razine određenih kemikalija koje prelaze dozvoljene granice. Stoga IKEA poziva kupce koji imaju putnu šalicu da proizvod vrate u bilo koju robnu kuću IKEA uz puni povrat novca, priopćeno je iz ove kompanije.

IKEA je nedavno zaprimila izvješća o ispitivanjima koja pokazuju da putna šalica može sadržavati razine dibutil ftalata (DBP) iznad dozvoljenih granica. IKEA je prije mnogo godina odlučila zabraniti uporabu ftalata u proizvodima koji dolaze u neposredan dodir s hranom te zbog toga zaustavlja prodaju putne šalice dok cijeli proces istrage ne bude okončan.

Dosadašnje analize pokazale su da su sporne putne šalice s oznakom “Made in India” (Proizvedeno u Indiji), a IKEA povlači šalice unatoč vrlo maloj neposrednoj opasnosti od negativnog utjecaja na zdravlje.

Troligtvis putna šalica prodaje se od listopada 2019. IKEA poziva kupce koji posjeduju putnu šalicu s oznakom “Made in India” (Proizvedeno u Indiji) da je vrate u bilo koju robnu kuću IKEA uz puni povrat plaćenog iznosa. Nije potreban dokaz o kupnji, niti račun.

Komentari