Olujni vjetar u Zagrebu rušio stabla i nosio krovove, dvije osobe zatražile hitnu medicinsku pomoć

Olujni vjetar u Zagrebu rušio stabla i nosio krovove, dvije osobe zatražile hitnu medicinsku pomoć
Foto: JVP zagreb

Olujni sjeverozapadni vjetar od jutra pričinjava velike probleme u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, objavio je DHMZ. U Zagrebu je uzrokovao fenski učinak – nagli porast temperature i smanjenje vlažnosti zraka, ali je isto tako pričinio znatne štete i probleme u prometu.

Vatrogasci primaju dojave o srušenim stablima i oštećenim rovovima s kojih padaju crijepovi i lim.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je tijekom prijepodnevnih sati više dojava građana da je na području Grada Zagreba došlo do pada stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, padanja dijelova fasade sa zgrada, oštećenja limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova, priopćilo je Ravnateljstvo civilnezaštite.

U Zagrebu su dvije osobe putem Županijskog centar 112 Zagreb, zatražile hitnu medicinsku pomoć.

Na području Zagrebačke županije zaprimljeno je nekoliko dojava kako je na području Prilipja, Pleševice i Zaprešića uslijed jakog vjetra došlo do prekida opskrbe električnom energijom.

Zbog jakih udara vjetra, koji prelaze 80 kilometara na sat, obustavljen je rad žičare na Sljemenu. Za dolazak na Sljeme ili povratak prema Mihaljevcu, u prometu je autobusna linija 140 (Mihaljevac-Sljeme), no zbog velikog broja parkiranih vozila, autobus ne vozi do zgrade Snježne kraljice, objavio je HRT.

Jutros od 9.50 sati zbog vremenskih neprilika, zatvorena je u oba smjera Sljemenska cesta za kretanje osobnih vozila. Promet se odvija autobusima javnog gradskog prijevoza, izvijestili su iz zagrebačke policije.

Policija je ranije izvijestila da je zbog vremenskih neprilika, Sljemenska cesta zatvorena za kretanje osobnih vozila.

DHMZ najavljuje da će vjetar jačati, pa će olujnih i orkanskih udari biti u cijeloj Hrvatskoj.