OKUSI HRVATSKE TRADICIJE: Sljedećeg tjedna održavaju se ‘Dani okusa zagrebačkoga kraja’

OKUSI HRVATSKE TRADICIJE: Sljedećeg tjedna održavaju se 'Dani okusa zagrebačkoga kraja'
Foto: M. Petković

Turistička zajednica Zagrebačke županije prvi put organizira od 26. studenoga do 2. prosinca manifestaciju Dani okusa zagrebačkoga kraja u suradnji s deset ugostiteljskih objekata, nositelja standarda Okusi zagrebačkoga kraja, kazala je direktorica TZ županije Ružica Rašperić na predstavljanju projekta.

Dodala je da je to nastavak projekta u kojem se zajedničkim aktivnostima potiče razvoj tradicionalne eno-gastro ponude te pridonosimo jačanju tržišnog pozicioniranja i prepoznatljivosti na turističkoj karti Hrvatske, gdje se ova županija istaknula kao izletničko odredište.

OKUSI HRVATSKE TRADICIJE: Sljedećeg tjedna održavaju se 'Dani okusa zagrebačkoga kraja'
Ružica Rašperić, Boris Šimenc i Nadica Žužak | Foto: M. Petković

Dakle, u navedenom razdoblju po promotivnoj cijeni od 90 kuna za tri slijeda moći će se uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima zagrebačkog kraja, koje će ponuditi; Bistro Babriga (Velika Gorica), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Hotel Bunčić (Vrbovec), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Restoran Samoborska klet (Samobor), Restoran Golf (Zaprešić), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Ekopark Krašograd (Pisarovina) i Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec).

Dožupanica Nadica Žužak pozvala je sve da posjete navedene ugostitelje u županiji, ne samo za vrijeme ove manifestacije, jer ova županija ima i cestu sira, ali i tri vinske ceste, obilježene biciklističke staze i dr. Dnevna ponuda ugostitelja mora sadržavati najmanje dva tradicijska lokalna jela i šest etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina…

Direktor tvrtke DMK Vall 042 Boris Šimenc kazao je da se zasad deset kontinentalnih županija, nakon četiri godine, uključilo u projekt Okusi hrvatske tradicije, koji bi na godinu trebao dobiti i svoj nacionalni dan okusa.

Riječ je o spoju poljoprivrednih proizvođača na ruralnom području i ugostitelja koji moraju udovoljavati standardima okusa prilikom vrednovanja objekata u pet kategorija: hrana, usluge, piće, ambijent i okoliš. (M. Petković)