Oglasio se muškarac koji je branio brutalno pretučene pripadnike HGSS-a: “Oni su htjeli ubiti tog čovjeka”

Foto: MUP

U javnost izlazi sve više detalja o brutalnom napadu trojice muškaraca na pripadnike HGSS-a i jednu djevojku koji se u nedjelju dogodio na skijalištu Platak.

A najšokantnija je informacija da policija nasilnike s Platka nije niti privela sucu! Samo su ih prekršajno prijavili

Trojica napadača BMW-om su vozila po skijaškoj stazi, kad su zapeli u snijegu zatražili su pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske, a budući da on nije mogao riješiti njihov problem, 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno i fizički sukobio.

“U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pritom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC-u Rijeka”, stoji u priopćenju policije.

Mlatili su i ljude koji su HGSS-ovcu došli upomoć, kao i djevojku koja ima unutarnje krvarenje. Radi se o trojici MMA boraca koje je policija pustila s tek prekršajnim prijavama. Objavili smo im i imena. HGSS-ovac kojeg su brutalni pretukli i udarali nogom u glavu dok je bio na podu ima potres mozga i ozljedu vratne kralježnice i ne sjeća se incidenta, piše 24 sata.

Kako doznaje portal 24 sata, divljački napad na Platku riječka je policija okvalificirala tek kao prekršaj i nasilnike uopće nisu privodili dežurnom istražnom sucu niti su kontaktirali Državno odvjetništvo oko procjene kvalifikacije tog zločina! Premda je bilo posve očito da je nasilni trojac HGSS-ovcima nanio teške tjelesne ozljede, a ozljede su tako trebale biti kvalificirane i zbog činjenice da je jedan od ozlijeđenih gubio svijest, i premda su postojale osnove da se njihov napad kvalificira barem kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja, to nije učinjeno!

Policija u svom priopćenju ističe da su prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira počinila trojica hrvatskih državljana o dobi od 21 i 22 godine!

Kriminalističko istraživanje se nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja, stoji u priopoćenju PU primorsko-goranske.

“Oni su htjeli ubiti tog čovjeka”, rekao je za Dnevnik.hr muškarac koji je sa svojom partnericom spasio članove HGSS-a.

Kaže da su ga MMA borci ga cipelarili. “Tučnjava je trajala punih dvadeset minuta. U jednom trenu sam se borio s trojicom. Maknuo sam od HGSS-ovca onog koji ga je nokautirao”, prepričava. Braneći gorske spašavatelje, završio je sa slomljenom rukom.

Napali su i njegovu partnericu, ženu u kasnim četrdesetim godinama, i čak je četiri puta udarili. Njoj su nakon drugog liječničkog pregleda utvrdili unutarnje krvarenje u plućima.

“Pogledao sam snimku nadzorne kamere koja je sve zabilježila. Plakao sam dok sam to gledao”, kaže.

Nakon svega se oglasio i HGSS priopćenjem u kojem osuđuje bilo kakav oblik nasilja.

“Ogorčeni smo ovim bezočnim napadom na naše članove koji su proteklog vikenda odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi osiguravali posjetitelje na skijalištu Platak. Nakon završetka akcije i dežurstva bez ikakvog povoda i motiva došlo je do napada na naše članove – volontere. Vjerujemo da će institucije slučaj pomno istražiti i adekvatno sankcionirati počinitelje. Našim napadnutim članovima pružit ćemo svu potrebnu pomoć i podršku te im želimo brzi oporavak”, stoji u priopćenju HGSS-a.