OGLASILA SE POLICIJA: Evo zašto su danas evakuirani svi učenici iz osnovne škole u Drnju

Ilustracija | Foto: Freepik

Zbog nepoznati mirisa koji se širio školom, jutros su iz Osnovne škole “Fran Koncelak” u Drnju kod Koprivnice jutros su hitno evakuirani učenici i djelatnici.

Policija je popodne objavila priopćenje u kojem stoji da je u sanitarnom čvoru objekta očitana manja koncentracija amonijaka.

“Danas, 22. prosinca u prijepodnevnim satima policijski službenici su postupali temeljem dojave o mogućem istjecanju plina u školi u Drnju. Na mjestu događaja obavljeni su stručni pregledi stručnih osoba te je utvrđeno da nije došlo do ispuštanja plina niti dimovodnih komplikacija uslijed rada sustava za grijanje”, stoji u priopćenju Policijske uprave koprivničko-križevačka.

U sanitarnom čvoru objekta očitana je manja koncentracija amonijaka u predjelu odvoda, a s obzirom na lokaciju detekcije, ne radi se o vanjskim utjecajima ili ljudskom djelovanju, već kemijskim procesima unutar sustava kanalizacijske odvodnje koji izazivaju širenje neugodnog mirisa.

Dvoje učenika je pregledano od strane djelatnika Zavoda za hitnu medicinu koprivničko-križevačke županije, kojom prilikom je utvrđeno da nemaju ozljede.

O svemu poduzetom obavješteno je i nadležno Općinsko državno odvjetništvo.