Održana konferencija Znanost susreće regije posvećana socijalnoj politici Grada Zagreba

Održana konferencija Znanost susreće regije posvećana socijalnoj politici Grada Zagreba
Foto: Press

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, u četvrtak je u Gastro Globusu, organizirao jednodnevnu konferenciju “Znanost susreće regije”.

Konferencija je bila usmjerena na socijalnu politiku Grada Zagreba i postavljene strateške ciljeve Socijalnog plana Grada Zagreba 2014. – 2020.

“U izradi aktualnog Socijalnog plana Grada Zagreba 2014.- 2020. sudjelovale su ukupno 134 osobe iz više gradskih ureda, organizacija civilnog društva te ustanova iz različitih područja društveno korisne djelatnosti kao i predstavnici akademske zajednice, prilikom čega je ostvarena izuzetno dobra suradnja te je u konačnici dobiven ovaj sveobuhvatni dokument i mjere koje se provode na području Grada Zagreba od strane različitih dionika”, istaknula je pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić, te dodala kako će Grad Zagreb i u izradi budućeg plana ponovno pozvati na suradnju sve relevantne zainteresirane aktere.

Konferencija “Znanost susreće regije” održana je pod pokroviteljstvom Zajedničkog istraživačkog centra (JRC), službe Europske komisije za znanost i znanje i Europskog parlamenta, a opći cilj ovog pilot projekta je približiti znanstvenike i kreatore politika, poticati međusobno razumijevanje, raspravljati o relevantnim pitanjima politika koristeći znanstvene dokaze, približiti znanost građanima te povećati povjerenje ljudi u znanost pokazujući ključne doprinose znanosti u društvu.

“Konferencija je pokazala važnost suradnje Grada Zagreba i akademske zajednice, ali i šire javnosti u cilju pronalaženja novih rješenja i inovacija u provođenju i kreiranju socijalne politike na lokalnoj razini i to na znanstveno utemeljenim dokazima. Vjerujemo kako će nam zaključci s Konferencije biti značajan doprinos u poboljšavanju postojećih te kreiranju novih mjera budućeg Socijalnog Plana, sukladno ciljevima koji su postavljeni na europskoj i nacionalnoj razini”, zaključila je pročelnica Galić. (M. Petković)

Komentari