Održan Combis Technology Day u Bosni i Hercegovini

Damir-HorvatRegionalni sistem integrator Combis je u suradnji s partnerom, tvrtkom Cisco Systems BiH organizirao Combis Technology Day u Bosni i Hercegovini tijekom kojeg je istražio poslovno-tehnološke prioritete tvrtki u BiH. Isto istraživanje Combis je prije dva mjeseca proveo i u Hrvatskoj u organizaciji istoimenog događanja u Zagrebu.

Rezultati istraživanja pokazuju kako su prema mišljenju direktora i voditelja IT odjela tvrtki u BiH, prva tri poslovna prioriteta vezana uz unapređenje IT aplikacija i infrastrukture, povećanje rasta tvrtke i smanjenje troškova poslovanja, dok se tehnološki prioriteti vezuju uz mobilne tehnologije, sigurnost i Cloud tehnologije.

“Usporedimo li ove rezultate s onima Gartnerovog istraživanja u kojem je sudjelovalo preko 2.000 IT menadžera iz cijelog svijeta, dolazimo do saznanja kako između njih postoji jasna poveznica. Tako su se među prva tri poslovna prioriteta u oba istraživanja našli povećanje rasta tvrtke i smanjenje troškova poslovanja, dok su se sa strane tehnoloških prioriteta visoko pozicionirali pojmovi poput mobilne tehnologije i tehnologije u oblaku. Dobiveni podaci jasno pokazuju da se IT u Bosni i Hercegovini promišlja sustavno te da su tvrtke itekako svjesne izazova koje suvremeno poslovanje danas pred njih postavlja. No, i nadalje ostaje pitanje realizacije navedenih prioriteta gdje prepoznajemo važnost Combisa kao pružatelja upravo onih rješenja i usluga koje omogućuju njihovo optimalno ostvarenje”, izjavio je Damir Horvat, Combisov direktor prodaje i International Business Manager.

Tijekom Combis Technology Daya predstavljene su teme vezane uz poslovnu inteligenciju, poslovno planiranje i analitiku te upravljanje odnosima s korisnicima uzimajući u obzir pojačan razvoj mobilnih tehnologija. Bilo je riječi i o automatiziranom i učinkovitom upravljanju aplikativnim verzijama i implementacijama, a govorilo se i o upravljanju poslovnim aplikacijama na mobilnim uređajima.

Cisco Systems BiH, kao suorganizator Combis Technology Daya, predstavio se s inovativnim rješenjem za kolaboraciju te podatkovnim centrima kao alatom za postizanje poslovne izvrsnosti – temi koja poprima sve značajnije razmjere u suvremenom poslovnom okruženju. (M. Petković)