Odmrzavanje kapitala: Bandić uskoro u prodaju pušta gradske stanove

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić napokon namjerava odmrznuti kapital u obliku gradskih nekretnina i staviti ih na tržište. Naime, Bandićev prijedlog tri godine nije uspio dobiti zeleno svjetlo SDP-ove većine u Skupštini, uz objašnjenje da će se tako nagraditi oni koji su upadali ilegalno u gradske stanove. No, u novom sazivu gradonačelnik će imati većinu pa će i moći početi prodaja gradske imovine, donosi Večernji list.

sopnica

Odluku o prodaji imovine, kazao je Bandić, donijet će se najkasnije na drugoj sjednici nove Gradske skupštine. U prodaji bi trebalo biti otprilike tisuću poslovnih prostora i više tisuća stanova.

Točan broj stanova za prodaju još je nepoznat, jer se za dio još vodi spor između države i grada o vlasništvu, no za tržište je spremno njih 1123. Prednost pri otkupu imat će zaštićeni najmoprimci i hrvatski branitelji, a svi ostali moći će otkupiti stan putem javnog natječaja. Iako je najavljeno da će cijenu kvadrata stana uvjetovati tržište, to ne vrijedi za branitelje kojima će biti ponuđene niže cijene. Stoga će dio korisnika gradskih stanova moći te stanove otkupiti samo ako ponude najvišu cijenu. Bandić je najavio da će konačno odmrznuti Holdingov kapital u Sopnici pa će 580 neprodanih stanova dati u najam.