HKD NAPREDAK: “Odluka o Bandiću vraća nas u komunistička vremena”

Foto: Zagreb.hr

“Odluka Gradskog vijeća Sarajeva o opozivu priznanja „Počasni građanin Grada Sarajeva” gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću je ishitrena i nerazborita”, priopćilo je Hrvatsko kulturno društvo Napredak.

Napredak je, kao jedan od predlagača davanja priznanja gradonačelniku Zagreba, pozvao Gradsko vijeće Grada Sarajeva da preispita odluku o opozivu ovog priznanja.

“Smatramo da izjave gospodina Bandića, zbog kojih je donesena ovakva odluka o opozivu, ne može biti argument za ovakav postupak Gradskog vijeća, cijeneći i komentare koji su protivni Bandićevim izjavama”, navodi se u Napretkovom priopćenju te dodaje kako je zagrebački gradonačelnik bezbroj puta pokazao svojim djelima što misli i o Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini.

“Zbog jedne izjave kojom je izrazio svoj osobni stav, nije korektno anulirati sve dobre projekte i odnose zbog kojih je Bandić uostalom i dobio spomenuto priznanje. Optuživanje Bandića da se izjavom miješa u unutarnje uređenje BiH je nekorektno, jer mnogi predstavnici međunarodne zajednice daju svoje izjave i komentare i na temu uređenja BiH, a pritom se ne reagira na ovako radikalan način. Ovo nas vraća u komunistička vremena kad se sudilo za poznati verbalni delikt”, priopćio je Napredak.