Od 27. lipnja u tri muzeja izložba Staklo iz hrvatskih muzeja

staklo-izlozbaNakon trogodišnjih priprema 27. lipnja u tri zagrebačka muzeja – Arheološkom muzeju, Muzeju za umjetnost i obrt i Muzeju Mimara – otvara se izložba Transparentna ljepota: Staklo iz hrvatskih muzeja.

Jedinstven muzeološki projekt, u kojemu su, u organizaciji triju zagrebačkih muzeja, sudjelovala još trideset i tri muzeja iz cijele Hrvatske, zamišljen je i ostvaren kao doprinos muzejske zajednice obilježavanju ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Tijekom trajanja izložbe, koja ostaje otvorena do 13. listopada, publika će u trima zagrebačkim muzejima steći uvid u bogatstvo fundusa muzeja u Hrvatskoj koje ih stavlja uz bok riznicama svjetskih muzeja te kroz podatni medij stakla upoznati njegovu oblikovnu i stilsku raznovrsnost kroz stoljeća i kontinuitet izazova za suvremeni umjetnički izričaj.

Izložba Transparentna ljepota: Staklo iz hrvatskih muzeja domaćoj i inozemnoj publici predstavlja bogatstvo staklenih artefakata u Hrvatskoj nastalih tijekom četiri tisućljeća. Više od 600 vrhunskih ostvarenja iz muzejski zbirki stakla iz cijele Hrvatske prezentirano je na trima zasebnim izložbama – u Arheološkom muzeju u Zagrebu, Muzeju za umjetnost i obrt i Muzeju Mimara – koje posjetitelji mogu razgledati kupnjom zajedničke ulaznice za sva tri muzeja.

Na dan otvorenja 27. lipnja muzeji su otvoreni do 23 sata.