OČAJNIČKI APEL S BRITANCA: Dođite, pomozite, odlučili su ugasiti život starom zagrebačkom trgu

bandicu-javi-se

Tržnice Zagreb odlučile ugasitI život na starom zagrebačkom trgu. Odlučile su sa Britanskog trga maknuti sve male vrijedne hrvatske tvrtke i obrtnike (Mljekaru Veronika, Kava Tava bistro, Mesnicu Cerovski, Prodaju pilića NAF Promet), te obične ljude koji daju život trgu i organiziraju sva događanja na Britancu.

Objavljeno je to jutros na Facebook stranici bistroa Kava Tava, u apelu koji počinje dramatičnim pozivom: “Prijatelji Molimo Vas za pomoć! Upooomoć! Podijeli/Share post na svoj zid pomozite nam. Ako ste u Zagrebu dođite na Britanac potpisati peticiju i dati nam podršku.”

U ovom apelu/pozivu upomoć dalje stoji;
“Obrazloženja nema, u rješenju su napisali ‘kriv je Grad Zagreb? koji je ujedno i njihov vlasnik. Zvuči kao šala ali ovo je HOROR. Dali smo sve od sebe sa stotinama poziva i dopisa da dođemo do Gradonačelnika gos.Milana Bandića ali odgovora nema, administracija kao i uvijek želi pokositi dobre stvari i igraju se svojom šutnjom sa stotinama života. Zato ako mi ne možemo do Gradonačelnika, Vi nam pomozite da ga dovedemo na Britanac. Gradonačelnik može dati veliko DA da ovaj stari zagrebački trg nastavi živjeti, da se nastave sve lijepe stvari koje se svih ovih godina stvaraju i događaju na trgu a organiziraju ih ovi ljudi, da se nastave koncerti, događanja, priredbe, festivali, nove godine, sa svojim DA može pomoći da se sačuva više od 70 radnih mjesta, da svi ovi ljudi zajedno sa Vama preko noći ne izgube Britanac, ne izgube dušu ovog grada u koji je uložena ljubav, vrijeme, znanje, posao, životi. Zato Vas molimo djelite ovo, dođite i pomozite nam da Britanac ostane mala zagrebačka oaza zabave, druženja, prijatelja…
Da li je moguće da je administracija sakrila Gradonačelnika? Ako mu ne stižu pisma i emailovi sigurni smo da sa vama možemo gradonačelniku uručiti poziv da dođe.
Gradonačelniče javi seeee
!

Traže se volonteri za skupljanje peticije: partijaneri, novinari, skejteri, muzičari, kulturnjaci, udruge, studenti, turisti, penzioneri, bake, djedovi, nogometaši, susjedi, prijatelji, kolumnisti, direktori, obrtnici, glumci, umjetnici, ljubimci… sve vas i one koje smo zaboravili nabrojati pozivamo; dođite i pomognite nam. Svaku pomoć cijenimo i nećemo zaboraviti.
Dođite na besplatnu kavu, pomozite nam.”

kava-tava

Foto: Facebook/Kava Tava