OBOREN REKORD: Hrvatska danas bilježi čak 6310 novozaraženih!

Foto: Pixabay

Kako neslužbeno doznaje HRT, Hrvatska danas bilježi čak 6310 novozaraženih osoba. Povećava se i broj kreveta za pacijente s COVID-om i broj preminulih.

Bolničku skrb trebaju 1.643 pacijenta, od kojih je 198 na respiratoru. Preminula je 41 osoba, jučerašnji su podaci Stožera.

Bolnički kapaciteti na Covid odjelima su u nekim bolnicama gotovo već puni, trebat će širiti odjele, a brojčano to izgleda ovako: u šest hrvatskih bolnica od 747 kreveta puno je 573, a od ukupnog broja respiratora, njih 367, trenutno se koristi 90.

– A u Zagrebu je jučer oboren rekord dnevnog broja zaraženih, čak 1371 osoba u protekla 24 sata dobila je pozitivan PCR test. Situacija nije dobra, rekao je Zvonimir Šostar, savjetnik ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. “Andrija Štampar”, gostujući u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Ravnateljica Nastavnog zavoda “Andrija Štampar”, dr. Sandra Šikić, komentirala je trenutnu situaciju.

– Situacija je ozbiljna. To je sigurno potaknulo ljude da dođu po prvu dozu, žao mi je da je to tek sada. Znamo da za razvoj imuniteta treba nekoliko tjedana, no nikada nije kasno. Ako itko ima neke dvojbe i sumnje, postoje liječnici s kojima se mogu konzultirati. Što se tiče epidemiološke situacije, teško je preko noći smanjiti brojeve, znamo kako se krivulja penje, isto tako se i spušta.

Komentari