OBITELJSKO NASILJE: Susjedi u Zaprešiću čuli ženu kako vrišti u stanu pa nazvali policiju

Policija
Ilustracija | Foto: MUP

Kako bi spriječila obiteljsko nasilje, policija je na području Zaprešića uporabom sile ušla u stan i uhitila 30-godišnjegg muškarca ga, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “ubojstvo” u pokušaju i “napad na službenu osobu”, predala pritvorskom nadzorniku.

Naime, 12. travnja oko 23.45 sati su policijski službenici u Zaprešiću zaprimili dojavu građana da iz stana na području Zaprešića čuju žensku osobu koja zapomaže i vrišti što upućuje na ozbiljno nasilje koje se događa u stanu. Odmah nakon zaprimljene dojave policijski službenici uputili su se na adresu dojave gdje su dolaskom pred zgradu zatekli susjede ozbiljno zabrinute te su na vrata stana kucali i zvonili, međutim, vrata nitko nije otvarao. Budući da su se iz stana čuli glasni krikovi i zapomaganje, a što je upućivalo na događaj u kojem je ženska osoba u životnoj opasnosti, policijski službenici su žurno uporabom sile ušli u stan, skladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.

Nakon ulaska u stan u njemu su uočili ozlijeđenu 36-godišnjakinju i osumnjičenog 30-godišnjaka koji je i nakon ulaska policijskih službenika u stan nastavio nekontrolirano mahati rukama i vikati da bi se ujedno oglušio na naredbe policijskih službenika, zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile te je doveden u službene prostorije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici utvrdili su kako je 36-godišnjakinji ranije te večeri u posjetu došao 30-godišnji prijatelj, osumnjičeni muškarac s kojim je ranije bila u intimnoj vezi te su se tijekom večeri družili.

U kasnijim satima večeri, oko 23.15 sati, 30-godišnjak je, sumnja se, ničim izazvan počeo fizički napadati 36-godišnjakinju te je tijekom takvog ponašanja bio izrazito agresivan. Tijekom takvog napada oštećena je bila u životnoj opasnosti zbog čega je zazivala pomoć te vikala, a što su čuli i susjedi koji su o tome obavijestili policiju koja je brzom reakcijom i dolaskom na mjesto događaja spriječila 30-godišnjaka u njegovim daljnjim namjerama i moguće teže posljedice tog događaja.

Sljedećeg dana, 13. travnja 2022. godine oko 7.45 sati za vrijeme prijevoza uhićenog 30-godišnjaka u službenom vozilu policije, nakon obavljenog liječničkog pregleda u Kliničkoj bolnici Sveti Duh do Policijske postaje Zaprešić, 30-godišnjak je ničim izazvan iznenada i bez ikakvog povoda fizički napao policijskog službenika kojeg je pritom lakše ozlijedio, zbog čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile i tako ga spriječili u daljnjem napadu.

Nakon toga uhićenom 30-godišnjaku je zbog stanja u kojem se nalazio pružena liječnička pomoć.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.