OBAVIJEST IZ ZET-a: U Noći muzeja poseban režim prometa, uvode se izvanredne linije, uspinjača vozi do 02.00…

ZET - Noć muzeja
Foto: ZGH

Danas je taj dan! Večeras se održava tradicionalna manifestacija Noć muzeja, nezaobilazni kulturni događaj u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, čiji je cilj promicanje interakcije muzeja s okruženjem. Posjetiteljima će vrata muzeja, uz besplatan ulaz, biti otvorena od 18 sati, do 1 sat poslije ponoći.

Iz ZET-a su poručili da se ta gradska tvrtka, kao i proteklih godina, uključuje u manifestaciju prijevozom posjetitelja izvanrednim linijama od 18 sati.

Turistički tramvaj vozit će na muzejskoj liniji kružnom trasom Trg Franklina Roosevelta – Frankopanska – Trg bana Jelačića – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Trg Franklina Roosevelta.

Mini autobusi vozit će od Muzeja Mimare na Gornji grad, trasom Frankopanska – Mesnička – Matoševa – Jezuitski trg – Opatička – Ilirski trg – Opatička – Markov trg – Mesnička – Frankopanska – Muzej Mimara.

Autobus će od 18 sati voziti i na liniji sa Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti i Zagrebačkog velesajma (paviljon 7) te natrag. Polasci sa Trga Mažuranića ostvarivat će se svaki puni sat, sve do ponoći, dok će se polasci sa Zagrebačkog velesajma ostvarivati svakih sat vremena, počevši od 18.30, sve do 0.30 sati iza ponoći.

Uspinjača će voziti do 2 sata ujutro!

Prijevoz turističkim tramvajem, kao i na izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatan, dok će se usluga naplaćivati na redovnim tramvajskim i autobusnim linijama te uspinjači!

Zagrebački holding i ove će godine u sklopu manifestacije Noć muzeja, prigodnim postavama u paviljonima 7 i 7a Zagrebačkog velesajma, na jednome mjestu izložiti vrijedne predmete iz povijesti Zagreba, sačuvane u arhivima svojih podružnica i društava.

Turistički tramvaj, izvanredne autobusne linije ili one redovne najbolji su izbor za putovanje i na ovogodišnju manifestaciju, poručuju iz ZET-a.

Komentari