NUTRICIONISTKINJA OTKRIVA: Ova tri vitamina jačaju imunitet i vraćaju snagu, evo u kojoj hrani ih ima najviše

NUTRICIONISTKINJA OTKRIVA: Ova tri vitamina jačaju imunitet i vraćaju snagu, evo u kojim namirnicama ih ima najviše
Foto: Pixabay

Sezona je gripa i prehlada pa je stoga veoma važno održavati organizam u dobroj formi, a upravo izborom odgovarajuće prehrane možemo učiniti puno.

Nutricionistkinja Julija Zumpano za portal HealthClevlend Clinic objasnila koji vitamini mogu ojačati tijelo i sačuvati ga od bolesti, piše RTL.

Vitamin B6 – od vitalnog značaja za biokemijske procese imunološkog sustava. Namirnice bogata vitaminom B6 su piletina te ribu poput lososa i tunjevine. Ovaj vitamin se nalazi i u zelenom povrću i u slanutku koji je glavni sastojak humusa.

Vitamin C – jedan od najvećih prijatelja imunološkog sustava. Zapravo zbog manjka vitamina C možete biti skloniji bolestima. Namirnice bogate vitaminom C su: brokula, kelj, naranča, grejpfrut, mandarine, jagode, paprika i špinat. Dnevni unos vitamina C vrlo je važan jer ga tijelo ne proizvodi i ne skladišti. Dobra vijest je da se vitamin C nalazi u puno namirnica i da većina ljudi ne treba dodatak osima ako ga liječnik ne preporuči.

Vitamin E – moćan antioksidans koji pomaže tijelu u borbi protiv infekcija. Namirnice bogate vitaminom E su orasi, sjemenke i špinat.

Komentari