NOVO IME NA HRVATSKOJ ESTRADI: Mladi Talijan s njemačkom adresom potpisao ugovor s Croatia Recordsom

NOVO IME NA HRVATSKOJ ESTRADI: Mladi Talijan s njemačkom adresom potpisao ugovor s  Croatia Recordsom
Foto: Andrea Kovač & Giacomo Zucca

Christian Meringolo, mladi je pjevač i novo ime na hrvatskoj glazbenoj sceni koji je ovih dana potpisao i svoj prvi ekskluzivni ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records.

Porijeklom Talijan sa stalnim prebivalištem u blizini njemačkog grada Bonn, Christian je zavolio glazbu još u djetinjstvu, a već u tinejdžerskim danima započeo je s prvim nastupima kao pjevač i gitarist.

Iako su njegovi prvi nastupi vezani za njemačko tržište to ga nije spriječilo da pjesme piše na talijanskom jeziku. Tematika njegovih pjesama je ljubavna, a plesni pop je ono u čemu se kao skladatelj najbolje snalazi.

Prvi singl kojim će se predstaviti publici na ovim prostorima je “Io e Te” za koji je sam napisao glazbu i tekst dok aranžman uz njega potpisuje i Andre Fuchs. Pjesma “Io e Te”, u prijevodu “Ja i ti” snimljena je u Otrantu u Italiji, gradu gdje mu je rođena mama i naći će se na njegovom novom, trećem po redu studijskom albumu “Solare”.

No, prije izlaska albuma za hrvatsko tržište, Christian će nastaviti s objavom singlova, a neke spotove namjerava i snimiti na našoj obali.

S ljepotama Hrvatske upoznali su ga prijatelji, a u tijeku su pregovori za nekoliko koncerata u dalmatinskim gradovima.

“Nekoliko puta sam bio u Hrvatskoj u kojoj imam dosta prijatelja i upravo taj sličan mentalitet mi je bio znak da pokušam svoju glazbu prezentirati i ovdje. Volim glazbu Olivera, Gibonnija, Massima, Nene Belana, volim hrvatske klape, a trenutačno slušam nove albume Domenice i Mije Dimšić. Vjerujem da će publika dobro primiti moj prvi singl i da ćemo se sresti na vašoj predivnoj obali”, rekao je Christian.

On se osvrnuo i Eurosong, tj. na pobjedu talijanskog rock benda Måneskin kojima je hrvatski stručni žiri dao 12 bodova.

“Raduje me jako pobjeda talijanske rock grupe Måneskin na Eurosongu. Italija je zadnjih godina plasirala puno dobrih pjesama na ESC među kojima bih svakako izdvojio Il Volo s ‘Grande Amore’ i Raphaela Gualazzija s ‘Follia d‘amore’. Ova je pobjeda opet u fokus javnosti stavila talijanske izvođače, a neću kriti da bih jednog dana i sam volio nastupati s hrvatsko-talijanskom pjesmom na tako velikom natjecanju”, rekao je Christian.

Komentari