NOVI DETALJI PLJAČKE U DUBRAVI: Maskirani pljačkaš je izgledao opasno, no pištolj mu je bio plastični!

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Policija je objavila nove detalje pljačke ljekarne u Dubravi koja je okončana tako što su dvojica građana zaustavila 40-godišnjeg pljačkaša, svladali ga i predali policiji.

On 4. studenog oko 20 sati u ljekarni u Ulici Mirka Deanovića maskiran zaprijetio zaposlenicama starosti 21 i 26 godina pištoljem za kojeg je naknadnim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je plastični te otuđio oko 7200 kuna.

Potom je zaposlenicama naredio da legnu na pod, a nakon što su one to učinile izišao je iz ljekarne. U tom trenutku ga je, dok je u rukama držao navedeni pištolj, primijetila 55-godišnja građanka te povikala da je naoružan.

Poziv u pomoć čuli su 23-godišnjak i 51-godišnjak koji su se zatekli u blizini te su tjelesnom snagom svladali počinitelja i zadržali ga do dolaska policijskih službenika koji su osumnjičenog doveli u policiju na daljnje kriminalističko istraživanje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičeni, tog istog dana, nešto ranije oko 19.45 sati, došao u trgovinu u Oporovečkoj ulici, dok se kod ulaznih vrata sama nalazila 48-godišnja zaposlenica. Uhvatio ju je rukom za vrat i zaprijetio joj pištoljem zatraživši ovac, na što je zaposlenica pružila otpor i instinktivno počela gurati osumnjičenog van trgovine. On je pobjegao, a iz trgovine ništa nije otuđio.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.