Nove rošade na HTV-u: Goran Rotim nije više ravnatelj Programa

Na zahtjev glavnog ravnatelja HRT-a, ravnatelj Programa Goran Rotim stavio je mandat na raspolaganje te sa sutrašnjim danom preuzima dužnost Urednika medijskih sadržaja u Informativnom medijskom servisu (IMS).

goran-rotim
Funkciju v.d. ravnatelja Programa u prijelaznom razdoblju obavljat će ravnateljica Produkcije HRT-a Marija Nemčić, izvijestila je danas javna radiotelevizija.
Uskoro će biti raspisan natječaj za novog ravnatelja Programa, priopćio je HRT, ne navodeći razloge Rotimove smjene.
“Najvažniji i najzahtjevniji zadaci HRT-a u 2014. su intenziviranje aktivnosti restrukturiranja te stvaranje snažnog Informativnog medijskog servisa. Rotimovo dugogodišnje novinarsko i uredničko iskustvo bit će iznimno važno za reafirmaciju HRT-a na tom području. Uspostavljanje integriranog IMS-a i podizanje kvalitete informativnih programskih sadržaja od presudnog su značaja za novu strategiju i razvoj HRT-a”, stoji u priopćenju.
Rotim se, dodaju na HRT-u, zahvalio ravnatelju i kolegama na suradnji i ocijenio da su “zajedničkim zalaganjem ostvarili prve zamjetne rezultate u programima HRT-a”. Poručio je i da je spreman za nove radne zadaće u integriranom Informativnom medijskom servisu.