Nova sezona serije za djecu “Najbolji dan” od subote na HTV-u

Foto: HRT

Program za djecu i mlade HTV-a pripremio je četvrtu sezonu serije “Najbolji dan”. U novih šest epizoda Digidigi će hrabriti svoje nove prijatelje u njihovim izazovima.

Čekat će pozive i stizati na njihove adrese kako bi im pružio potporu u trenutku kada se odluče suočiti sa strahom. Digidigi će svojom potpunom predanošću, strpljenjem i vlastitim primjerom pokazivati djeci koliko je važno razumjeti osjećaje drugih i međusobno si pomagati. Melani, Flora, Edita, Ema i Viktor pravi su sretnici. Osim Digidigijeve i podrške svojih roditelja, uz sebe imaju Rozali, Vicka, Tenu, Anu i Franku.

A kada će Digidigi zatrebati pomoć, uz njega će biti Leda i Vid. Digidigi ima uvijek istu želju i šalje istu poruku. Pomažući jedni drugima postajemo još bolji nego što jesmo.

U prvoj epizodi, koja je na rasporedu u subotu 11. studenoga na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) , sedmogodišnja Melani ne želi dijeliti tatu s mlađom sestrom Rozali pa će pozvati Digidigija u pomoć. Često djeca koja dobiju brata ili sestru imaju taj problem borbe za pažnju. Digidigi nije zabrinut jer ljubomora je normalna stvar, to je osjećaj kao i svaki drugi i svatko od nas ponekad je ljubomoran. To ne znači da smo loši ili da nekog ne volimo. A ljubomora je i korisna: pokazuje da nam nešto treba ili da nešto želimo. Sve što Melani treba učiniti jest glasno reći što je muči.

Uz Digija, mamu i tatu, Melani će naučiti kako se ljubav množi kad se dijeli. Kad imaš brata ili sestru, to nije upola manje ljubavi, nego dvostruko više.

Novu sezonu “Najboljeg dana” realizirala je ekipa pod vodstvom redatelja Andrija Tomića i Jakova Nole. Stručne suradnice su psihologinje Sena Puhovski i Hana Pilski.

Male glumce za snimanje je pripremila Sanja Hrgetić, a Digija su odglumile Jelena Miholjević i Ivana Topolovac. Scenaristi su Dora Delbianco i Marjan Alčevski. Skladatelj je Srđan Gulić, direktor fotografije Marko Jerbić, montažer Igor Roksandić, kostimografkinja Vesna Čiček. Za scenografiju i animacije zaduženi su Drago Broz, Tomislav Krajcer i Mirjana Vodopija. Urednica je Ida Tomić.