NOVA KOMPILACIJA “SPONE”: Glazbom kontra covid karantene

NOVA KOMPILACIJA "SPONE": Glazbom kontra covid karantene
Foto: Press

Neovisna i vrlo utjecajna zagrebačka izdavačka kuća “Spona”, prva je na domaćoj sceni došla na ideju i objavila vrlo dobru kompilaciju svojih izvođača posvećenu borbi protiv smrtonosne covid viroze.

U prigodnoj obavijesti se navode svi detalji tog finog proizvoda, pa citiram:
“S popuštanjem mjera oko korona virusa vrijeme je za rekapitulaciju što smo radili proteklih 40 dana karantene. Diskografska kuća Spona od svojih je izvođača skupila 14 kućnih, priručnostudijskih i nešto pravih studijskih snimaka djelomično ili u potpunosti snimljenih ili dovršenih u vrijeme stroge socijalne distance i predstavlja vam kompilaciju ‘Ljubav u doba korone. Na istu smo dodali samo još jednu, po našem izboru najuspjeliju, korona pjesmu od ‘Hladnog piva. 
Pred vama je dakle 15 novih songova: 9 na hrvatskom i 6 na engleskom jeziku, 8 direktno inspiriranih koronom i njenim nuspojavama, 6 ljubavnih nastalih u vrijeme karantene te jedna u vezi s potresom u Zagrebu. 
Tako su ‘Gustafi’ u kućnom studiju brzinski snimili pjesmu ‘Rakija, o tekućini koja je mnogima opako falila tijekom dugih 40 dana; ‘Sunnysidersi o ograničenom pogledu na život s tri kvadratna metra balkona; a kantautor Zvonimir Varga o želji za ljetom s velikim upitnikom da li će ono ove godine uopće doći. Tu su i tri potpuno nova izvođača:  ‘Shiljo DT’ s pjesmom znakovitog imena ‘Vrijeme je stalo, ‘Hele & Hutch sa ‘Simple Song of Fate i ‘T.I.E.’ sa svojom vizijom planete u songu ‘Zombie World. Set ljubavnih pjesama donose Danko Tomanić, Hrvoje Štefančić iz sastava ‘Castaway Souls’ i ‘Lucky Day’. Posebni moment na kompilaciji je nova pjesma Ivana Vragolovicha ‘Nobody’ stigla iz Londona, njegov prvi objavljeni materijal nakon devet godina. Tu su i korona mix pjesme ‘Sve je dobro’ benda ‘Lili Gee’, ‘No Turning Back sastava ‘The Ungratefuls’ te studijski najkonkretnije zakopana ‘Our Song’ zagrebačkog benda ‘BeHaVe’. Album zatvara engleska verzija pjesme posvećene Zagrebu nakon nedavnog potresa, ‘I’m in Love with Zagreb, u zadnje vrijeme medijski izuzetno eksponiranog zagrebačkog učitelja Ivana Petranovića (‘Sebastian Doe’) koji na biciklu obilazi Zagreb i svojim i tuđim učenicima pjeva pod prozorom. 
Neke od ovih pjesama će uskoro dobiti i svoje videospotove i biti objavljene kao samostalni singlovi, a njihove post korona dorađene verzije naći će se na predstojećim samostalnim nosačima zvuka izvođača s kompilacije. 
U želji da nikada ne objavimo album ‘Ljubav u doba korone 2’ – poslušajte 15 pjesama s kojima se Spona borila protiv Covida-19.” (J. I.)