NORIJADA: Policija privela 14 maturanata, Hitna intervenirala 15 puta

NORIJADA: Policija privela 14 maturanata, Hitna intervenirala 15 puta
Foto: Zagreb.hr

Šest tisuća zagrebačkih maturanata u srijedu je proslavilo svoj dan, uz puno glazbe, plesa, zviždaljki, brašna, šarenih majica s duhovitim natpisima… Naravno, bilo je i tradicionalnog kupanja u fontani Manduševac, ali, na žalost, i konzumiranja alkohola, pa i lakših ozljeda.

Maturanti su se u prijepodnevnim satima okupili na Trgu bana Josipa Jelačića, uz glazbeni program u izvedbi DJ Turk & Jocker uz pratnju Jakše Jordesa na saxofonu, Marka Petra Oreškovića i Lea Milea.

Točno u maturanti su u povorci krenuli s Trga bana Jelačića prema Bundeku, gdje im je Grad pripremio bogat glazbeno – scenski program, a povorku je tradicionalno predvodio gradonačelnik Milan Bandić.

Prema informacijama koja je objavila zagrebačka policija, tijekom okupljanja maturanata policijski službenici su intervenirali u više navrata i na Trgu bana Jelačića, i na Bundeku, pri čemu je 14 osoba privedeno zbog narušavanja javnog reda i mira, paljenja pirotehnike, posjedovanja droge, sumnje na posjedovanje oružja i krađe.

Nad četiri osobe je prilikom intervencije policija bila prinuđena uporabiti sredstva prisile.

Osim policajaca, pune ruke posla imali su i timovi hitne pomoći – hitnu medicinsku pomoć trebalo je 15 maturanata, i to zbog pretjeranog konzumiranja alkohola i lakših ozljeda.

I. Zovko