Norijada: Maturanti sutra preusmjeravaju promet

maturanti-norijadaU petak, 17. svibnja, obilježit će se Dan maturanata (Norijada). Na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, maturanti, njih oko 4000, okupljat će se od 11.30 sati te će u 12 sati u koloni krenuti prema Bundeku, što će rezultirati promjenama u odvijanju javnog gradskog prometa.

Trasa kretanja kolone s Trga bana Jelačića bit će: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice – Avenija V. Holjevca – Damira Tomljenovića Gavrana – Bundek.

Oko 12.00 sati očekuje se početak preusmjeravanja tramvajskog i autobusnog prometa, ovisno o dijelu grada kojim će se kolona kretati.

U prvoj fazi bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića i Praškom te će linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovati preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara, objavio je ZET na svojim web stranicama.

Oko 12.20 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Miramarsku).

Oko 12.35 sati kratkotrajni prekid tramvajskog prometa bit će i u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice).

Oko 12.45 sati bit će preusmjerene autobusne linije terminala Glavni kolodvor te će s Glavnog kolodvora prometovati trasom Ulica grada Vukovara, Držićeva, Avenija Dubrovnik i dalje svojim trasama.

Kada kolona bude u zoni Mosta Slobode autobusi će se preusmjeriti trasom Slavonska avenija – Držićeva – Avenija Dubrovnik i dalje svojim trasama.

Stanje u prometu moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici ZET-a te izravnim tonskim sadržajima koji će se čuti u putničkim prostorima svih vozila. Telefonske informacije o trenutnom stanju u prometu moći će se dobiti u Kontakt centru ZET-a na telefone 060 100 001 (cijena poziva s fiksne linije je 1.16 kuna/min, a s mobilne 2.36 kuna/min, PDV uračunat) ili 0800 200 060.