Noćas izbio požar na školi u Dubravi, na teren su izašla 22 vatrogasna vozila, jedan vatrogasac ozlijeđen

Foto: JVP Zagreb

Noćas je izbio požar na krovištu Osnovne škole Mate Lovraka u Dubravi, prilikom gašenja jedan je vatrogasac lakše ozlijeđen.

“Jutros u 4:28 sati Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zaprimila je dojavu o požaru na adresi Aleja Blaža Jurišića 13 u Dubravi. Dolaskom na lokaciju utvrđeno je kako je riječ o požaru krovišta u objektu OŠ Mate Lovraka”, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Požar je ugašen i u tijeku je dogašavanje. U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila.

Na terenu se nalaze djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

Uzrok požara i šteta bit će utvrđeni nakon policijskog očevida.

O Požaru je na svom Facebooku izvijestila i Vatrogasna postrojba Zagreb, koja navodi da su bila angažirana 22 vozila ta da je jedan vatrogasac lakše ozlijeđen:

“Požaru u objektu OŠ “Mate Lovraka” je ugašen (fotografije su od prije) ali se uvukao u (metalnu) međukonstrukciju krovišta (cca 1000 m2) što se mora otvarati i istovremeno gasiti tako da ima još dima. Na terenu su bila čak 22 vozila (izbog koronavirusa se ne ‘stiskamo’ po vozilima a napravljena je i redovna smjena). Jedan vatrogasac je lakše ozljeđen (uganuće zgloba).”

Komentari