Nina Išek Međugorac proglašena ženom godine

Nina Išek Međugorac proglašena ženom godine
Foto: Zagreb.hr

U organizaciji časopisa Zaposlena i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, sinoć je u hotelu Esplanade proglašena Žena godine 2019. – Nina Išek Međugorac.

Dobitnica nagrade Nina Išek Međugorac jedna od prvih magistrica na području odnosa s javnošću u Hrvatskoj, a trenutno je na čelu korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.

“Za mene je znanje najisplativija investicija. Kvalitetnim obrazovanjem svi imaju jednaku priliku. Ove godine preko 2000 djece u sklopu donacijskog programa Hrvatskog Telekoma nije učilo za dobru ocjenu, već su kritički promišljali svijet u kojem žive. Pritom su naučili kako uz pomoć tehnologije stvoriti prilike da oni, njihova obitelj i prijatelji budu zadovoljniji, a njihov život kvalitetniji”, rekla je Išek Međugorac.

Naglasila je kako je ova nagrada dodatna potvrda cijelom korporativnom svijetu da kompanije s višom svrhom mogu značajno doprinijeti u stvaranju boljeg društva.

“Presudno je da mi u odnosima s javnošću čujemo i osjetimo potrebe zajednice te usmjerimo organizacije u kojima radimo na odgovorno ponašanje u društvu”, dodala Nina Išek Međugorac.

Svečanosti je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

“Naglašavamo važnost multiplikativnog učinka ovog događaja glede mijenjanja stavova, percepcija, stereotipa i sl. Naime, sve relevantne studije ukazuju na 3 vrste prepreka vezanih u žensko poduzetništvo: strukturne prepreke, gospodarske prepreke i tzv. meke prepreke pri čemu su strukturne prepreke najzahtjevnije jer su posljedica vrijednosnih temelja, odnosno kulturoloških prepreka. Uz pristup tržištu, novcu i menadžmentu za poslovnu, zaposlenu ženu kontekst se proširuje i na dodatna dva čimbenika: majčinstvo te mezo okruženje poznatije kao metafora konteksta obitelji i domaćinstva koji bitno utječu na zaposlenu ženu”, rekla je zamjenica Majić.

Dodala je da se u Gradskoj upravi vjeruje kako navedena obilježja nisu nikakav ograničavajući čimbenik već naprotiv, upravo ona daju ženama konkurentsku prednost te onu meku, a tako svakodnevno vidljivu dodanu vrijednost koju ugrađuju i u poslovne odnose.

Konkretnije, od ukupnog broja zaposlenih u upravnim tijelima Grada Zagreba 2/3 čine upravo žene. Od ukupno 15 856 obrta u Gradu Zagrebu njih 6 147 ili 38% je u vlasništvu žena. Također, Grad Zagreb je od 2000. do sada za razvoj obrtništva i poduzetništva utrošio oko 500 mil. kuna od čega je značajan dio bio usmjeren i na osnaživanje poslovnih aktivnosti žena.

Među nominiranima za titulu Žena godine našle su se i: gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, voditeljica i urednica emisije Provjereno Ivana Paradžiković te specijalistica nuklearne medicine u Kliničkom zavodu KBC-a Split Ana Barić.

Ovom se manifestacijom, 24. godinu zaredom, nastoji poboljšati zatupljenost žena u medijima te smanjiti nepravedno dodjeljivanje stereotipnih uloga.