NEVJEROJATNO: U Matičnom uredu Trešnjevka izdali rodni list na kojem stoji da je Vukovar u Srbiji!

NEVJEROJATNO: U Matičnom uredu Trešnjevka izdali rodni list na kojem stoji da je Vukovar u Srbiji!
Foto: Facebook / Džanna Wagenhoffer

Neki službenici u Matičnom uredu Trešnjevka misle da je Vukovar u Srbiji! Tako barem proizlazi iz jednog dokumenta koji je taj ured izdao.

Džanna Wagenhoffer je, naime, na svom je Facebooku objavila preslik rodnog lista na kojem, za osobu rođenu u Vukovaru 1976. godine, stoji “Mjesto rođenja: VUKOVAR, R SRBIJA”!

Greška je uočena tek naknadno, kad je Džanna Wagenhoffer predavala papire gradskom uredu.

“Mi smo taj rodni list izvadili ljetos. Nismo to primijetili jer nismo ni gledali. Tražili dokument, dobili, platili i otišli. Danas sam predavala neke papire u gradskom uredu i nisu mi primili zahtjev jer su primijetili tu grešku na rodnom listu”, rekla je Wagenhoffer za Dnevnik.hr.

Iz matičnog ureda su rekli kako se greške događaju.

“Nakon toga je supruga skoro šlagiralo kad je vidio i odmah se s tim papirom uputio u matični ured gdje mu je matičarka rekla ‘greške se dešavaju’, kolegica se zabunila”, kazala je Wagenhoffer.

Nakon toga mu je izdan novi list.

Zbog ovog skandala Gradski ured za opću upravu objavio je javnu ispriku u kojoj stoji:

“Gradski ured za opću upravu – područni matični ured Trešnjevka izdao je ispravu s pogrešnim podacima, radi čega se najiskrenije ispričava povrijeđenoj sugrađanki.
Nakon utvrđenih nepravilnosti protiv odgovornih službenika pokrenut je disciplinski postupak teške povrede službene dužnosti, a sugrađanki izdana odgovarajuća isprava.
Ovim putem molimo sve cijenjene sugrađane da pregledaju svoje isprave i ukoliko uoče nepravilnosti da se jave u nadležne matične urede koji će te isprave prepraviti bez naknade o trošku nadležnog tijela.
Još jednom se ispričavamo za sve moguće propuste.”

Ako ste rođeni u VUKOVARU , a rodni list trebate izvaditi u općini Trešnjevka , pripazite da ne naletite na gospođu…

Objavljuje Džanna WagenhofferPetak, 19. veljače 2021.