Neretvani časte Zagrepčane sa 10 tona mandarina

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u subotu 12. listopada održat će se druga po redu manifestacija Dani Neretve u Zagrebu 2013. Domaćini će i ove godine Zagrepčane počastiti s 10 tona mandarina.

dani-neretve-630
Na središnjoj svečanosti u subotu od 10 do 14 sati Neretvani će na Trgu bana Josipa Jelačića građanima Zagreba podijeliti desetak tona mandarina.
Baš kao i prošle godine, okupljeni Zagrepčani će moći uživati u delicijama, pjesmama i plesu neretvanskog kraja, ali i u mandarinama koje će ponijeti doma.

Mandarine će dijeliti poznati Neretvani – glazbenici, sportaši, liječnici, profesori, a u kulturno-zabavnom dijelu nastupit će Gradska glazba Metković, KUD Metković, pučki pjevači iz Rogotina, Županijski zbor rogista iz Opuzena, trio Lero, Ivica Šunjić Pela, Katarino Šunjić, Renato Ereš, Domagojevi strijelci i drugi.

Uz kulturno-zabavni program, na Trgu će se kuhati i najveća teća neretvanskog brudeta. Gospodarstvenici, udruge i kulturne ustanove predstavit će svoj rad, a Domagojevi strijelci, glazbenici i glumci, dočarat će neke od značajnih manifestacija koje se svake godine događaju u dolini Neretve.

Dani Neretve započinju Danima neretvanske kuhinje u hotelu International i trajat će od 9. do 13. listopada. Neretvanski pršut, punjene žabe s pršutom u sezamu, krepka juha od liske s domaćim trgancima, orzzoto sa žabama i kiselom ljutikom, liska na lovački s domaćim kukuruznim njokima, neretvanska jegulja na žaru s orzzom i raštikom na maslinovom ulju i neretvanski brudet od jegulja i žaba – specijaliteti su koji će se moći kušati na Danima neretvanske kuhinje.

Praznik za nepce sladokusaca bit će mousse od neretvanskih suhih smokava, badema i limuna te neretvanska torta s umakom od mandarina. Sve će se moći zaliti vrhunskim vinima Udruge K7.