NEPONOVLJIVO: Zagrebački hotel uzvanicima priredio jedno novo, pomalo mistično iskustvo

Večera u mraku
Foto: Press/Tomislav Smoljanović

Uzvanici hotela Arcotel Alegra, među kojima su bili i tv voditeljice Antonija Stupar Jurkin i Edita Misirić, glumica Mirna Medaković, glumci Hrvoje Klubučar i Ana-Marija Percaić, glumac i fitness trener Mario Valentić i bloger Domagoj Jakopović Ribafish, sinoć su bili složni u ocjeni prve hrvatske večere u potpunom mraku.

Delicije pripremljene u hotelskom restoranu Radicchio dobile su posve novu, pomalo mističnu gastronomsku dimenziju. Za potrebe večere u hotelu je izgrađena posebna tamna soba, bez ikakvog izvora svjetla.

“Sve je vrlo intenzivno, zvukovi su intenzivniji, mrkli je mrak, uopće nisam vjerovala da će biti tako mračno. Imala sam osjećaj da je vrijeme stalo. Dva sata su proletjela za tren. Jako zanimljivo iskustvo. Super je, za preporučiti”, dojmovi su Antonije Stupar Jurkin.

“Mislim da sam se vrlo dobro asimilirala, ali trebalo mi je sigurno 45 minuta da se prilagodim, jer mi je jako nedostajao organ vida. Što se tiče hrane, trudila sam se biti dama, što nije nimalo lako u potpunom mraku. Ovo se mora doživjeti, sve moje pretpostavke kako bi večera u mraku mogla izgledati, nemaju veze s realnošću. Posebno je i izuzetno”, izjavila je Edita Misirić.

Ovaj neobični i senzualni gastronomski doživljaj kušanja hrane bez osjetila vida pravi je izazov i avantura. Rezultat je fantastičan, izoštravaju se ostala osjetila – okus, njuh, dodir i sluh. Arome, mirise i teksture hrane postaju nove i neočekivane, prožete nijansama koje se ne osjete u normalnom okruženju.

Večera u mraku
Foto: Press/Tomislav Smoljanović

“Večera u mraku svjetski je hit koji se sada nudi i u našem hotelu. Nakon okupljanja u hotelskom Joe’s Baru, gosti ulaze u restoran koji je u potpunom mraku. Pritom ostavljaju sve gadgete kojima bi mogli osvijetliti prostor, a snalaze se uz pomoć konobara koji nose posebne naočale za vid u tami”, objasnila je Ljiljana Mikić, direktorica Arcotela.

U ponudi je tajanstveni mesni ili riblji meni. Na stolovima su, osim posuđa i pribora za jelo, vlažne maramice za brisanje te papir i olovka koji će vam trebati za zanimljive igre što se izmjenjuju sa sljedovima jela. Večera traje otprilike dva sata, maksimalan broj osoba je 12 parova, a u izvedbi tamne prostorije sudjelovala je tvrtka Model pakiranja.

Iduće večere u mraku održat će se i 17. i 18. veljače.

Komentari