NEMA VIŠE CIRKULARNOG! Prosvjetni sindikati idu u FRONTALNI štrajk do ispunjenja uvjeta!

NEMA VIŠE CIRKULARNOG! Prosvjetni sindikati idu u FRONTALNI štrajk do ispunjenja uvjeta!
Foto: Facebook / Sindikat hrvatskih učitelja

Središnji odbor Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Veliko vijeće hrvatskih učitelja na današnjoj su zajedničkoj sjednici jednoglasno donijeli odluku o frontalnom nastavku štrajka od 19. studenog 2019. do ispunjenja zahtjeva.

“Izuzetno je važno snažno odgovoriti Vladi Republike Hrvatske kako ne pristajemo na prijetnje, te da smo spremni boriti se za svoje zahtjeve i dostojanstvo do kraja. Borba za dostojanstvo nema cijene. Ukoliko budemo i dalje jedinstveni i odlučni, Vlada Republike Hrvatske bit će primorana ponovno sjesti s nama za pregovarački stol i ponuditi prihvatljivo rješenja”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik ovog sindikata Branimir Mihalinec.

Dodaje da će sutra na tiskovnoj konferenciji objaviti rezultate izjašnjavanja o posljednjoj ponudi Vlade te da sindikat planira aktivnosti u vrijeme zasjedanja Europske pučke stranke u Zagrebu.

“Organizirat ćemo uskoro i prosvjed u Zagrebu na nekom od zagrebačkih trgova”, ističe Mihalinec u priopćenju.

Prosvjetni sindikati su u cirkularnom štrajku bili 26 dana, a za sutra je bio najavljen štrajk u svim osnovnim i srednjim školama u zemlji, a nakon toga bi se nastavio cirkularno po županijama.

Ovom odlukom situacija se mijenja, prosvjetni radnici svakodnevno će štrajkati u svim školama u Hrvatskoj sve do ispunjenja zahtjeva koje su postavili Vladi!

Komentari