NATJEČAJ: Zagrebačka županija izdvojila 1,5 milijuna kuna za razvoj javne turističke infrastrukture

CIKLOTURIZAM: Predstavljena mreža biciklističkih ruta Zagrebačke županije - Vision One
Foto: Pixabay

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za sufinanciranje poticanja razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini.

Javni poziv je otvoren do 30. studenoga 2019. godine ili do iskorištenja sredstava.

Javnom turističkom infrastrukturom smatra se ona infrastruktura koja na području turističke destinacije utječe na razvoj turizma i turističke ponude, kao što su garaže i parkirališta s organiziranom naplatom, kongresni centri, dvorane (športske, koncertne, kino), klizališta, ski podrška (ski-lift, žičara, vučnice, topovi), igrališta (tenisko, nogometno, košarkaško, mini-golf, dječje), zabavni parkovi, kupališta (unutarnji i vanjski bazeni) i prirodna kupališta (plaže uz obalu jezera, rijeka), šetnice uz rijeke ili jezera, kroz šumu, biciklističke, jahačke, planinarske, vinske i staze, izletišta i športsko-rekreacijski centri.

Sredstva se dodjeljuju gradovima i općinama u svrhu poticanja razvoja javne turističke infrastrukture i to za sufinanciranje izgradnje, rekonstrukcije i uređenja javne turističke infrastrukture te uređenja okoliša objekata javne turističke infrastrukture.

Maksimalan iznos sredstava koji pojedini prijavitelj može ostvariti po pojedinom projektu je 300.000 kuna.

Podrobnije informacije o natječaju i načinu prijave mogu se ogledati na web stranici Zagrebačke županije.

Komentari