Natali i Antonio Žgomba predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u plivanju za gluhe

Natali i Antonio Žgomba predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u plivanju za gluhe
Foto: Press

Mladi nadareni plivači, Natali i Antonio Žgomba iz Plivačkog kluba Arena jedini su predstavnici plivanja iz Hrvatske na 5. Svjetskom prvenstvu.

Plivačka reprezentacija gluhih djeluje u sklopu Hrvatskog sportskog saveza gluhih (HSSG) i do sada su već nastupali na velikim natjecanjima. Sudjelovali su na 12. Europskom prvenstvo gluhih u Lublinu, Poljska 2018. kao i na 23. Olimpijskim igrama za gluhe u Samsunu, Turska 2017.

Sukladno ostvarenim rezultatima na predhodnim natjecanjima, Hrvatski sportski savez gluhih prijavio je Natali i Antonija na SP u Brazilu.

Članovi hrvatske plivačke reprezentacije gluhih danas su otputovali u pratnji trenerice Anđele Vrljić, koja je ujedno i suradnica HSSG-a. Po dolasku će imati još nekoliko treninga prilagodbe i završno tempiranje forme, nakon čega slijede natjecanja. Natali će nastupiti u disciplinama 50, 100, 200 i 400 slobodno, 200 mješovito, 50 delfin i 50 leđno. Antonio će plivati 50, 100 i 200 prsno, 50, 100 i 200 delfin te 50 i 100 slobodno.

“Nakon Olimpijskih igara u Samsunu 2017. te Europskog prvenstva za gluhe u Lublinu 2018., naši Natali i Antonio dobili su priliku okušati se na još jednom natjecanju visoke razine, Svjetskom prvenstvu u plivanju za gluhe. Pripreme teku već godinu dana i jako smo zadovoljni cijelim procesom koji je svakako poboljšao i novi bazenski kompleks koji je krajem 2018. otvoren u Puli. Natali i Antonio su zaista ozbiljni sportaši koji razumiju što to znači plivanje i ne izostaju niti s jednog treninga. Sada su pripreme za Brazil već pri kraju i jedva čekamo prve utrke. Očekivanja su uvijek jako visoka i osobni rekordi su nešto čemu uvijek težimo, dok bi nas ulazak u finale naših plivača izuzetno dodatno obradovao”. rekla je trenerica i suradnica HSSG-a, Anđela Vrljić.

Prvi dan natjecanja za njih je 26. kolovoza, a Natali i Antonio vraćaju se u Hrvatsku 01. rujna.

Komentari