Nasmijana je i vedra, ali teško bolesna! Šestogodišnja djevojčica treba pomoć za skupu terapiju

Nasmijana je i vedra, ali teško bolesna! Šestogodišnja djevojčica treba pomoć za skupu terapiju
Foto: Screenshot HRT

Neizvjesna sudbina bolesne djevojčice još je jednom ujedinila brojne ljude koji žele pomoći. Ovoga puta akciju su pokrenuli dubrovački kulturni djelatnici i ujedinili brojne slikare, grafičare i kipare iz zemlje i inozemstva.

Do sada su 32 akademska umjetnika donirala svoje radove koji se mogu kupiti na virtualnoj aukciji, piše HRT.

Djevojčica Goge treba pomoć za skupu terapiju

❤️ Goge ima šest godina i bori se za život i zdravlje. Ona i mama Magda žive od 2300 kuna naknade te im je potrebna pomoć za skupu terapiju…Više: https://bit.ly/3cw7l58

Posted by HRT Vijesti on Friday, September 25, 2020

Goge ima šest godina. Rođena je u 30. tjednu trudnoće i od tada se bori za život i zdravlje. Donedavno nije mogla sjediti, otvoriti šake, govoriti. No već nakon prvog ciklusa neurorahabilitacije – veliki napredak.

“Ojačala je trup, počela sjedat, počela pomalo govoriti tako da je to svih nas motiviralo jer vidimo da terapija Gogi jako puno pomaže”, rekla je akademska kiparica Iris Lobaš Kukavičić.

S 4 godine ostala je bez oca pa ona i mama Magda žive od 2300 kuna naknade.

“Kad vidite da dijete svaki napreduje, ona govori ,jako je komunikativna draga voli pjevat, topla djevojčica koja vas osvoji ne možete ne dobit želju da joj pomognete”, rekla je inicijatorica akcije “Za Gogin korak” Davorka Bronzić.

Dubrovački umjetnici za nastavak liječenja pokrenuli su na Facebooku humanitarnu dražbu “Za Gogin korak”. Čak 32 je umjetnika iz zemlje i inozemstva doniralo je radove.

“U ova teška vremena kad su pogođeni krizom pandemijom, kad su naročito kulturnjaci pogođeni nitko se nije ustručavao dati nesebičan dio sebe a to je umjetnički rad”, dodala je akademska slikarica Jasmina Runje.

“Jako je važno naglasiti da su umjetnici poklonili svoja umjetnička djela čija je vrijednost puno veća od početne cijene”, naglasila je Lobaš Kukavičić.

Početna cijena je 1500 kuna – a virtualna licitacija traje do 30. rujna. Kupnjom umjetnine pomaže se Gogi da napravi prvi samostalni korak.