NAPRETKOV KULTURNI CENTAR: Promocija prvog nosača zvuka Gudačkog kvarteta Cadenza

Gudački kvartet Cadenza Zagreb
Foto: Gudački kvartet Cadenza

Napretkov kulturni centar poziva Vas na promociju prvog nosača zvuka Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb. Pod naslovom Minijature za gudački kvartet donose nam u trajno slušanje djela hrvatskih skladatelja poput J. Tkalčića, D. Bobića, I. Paraća, A. Klobučara, M. Miletića, R. Matza, P. Dešpalja i M. Magdalenića.

Audio zapis u izdanju izdavačke kuće Nota Bene d.o.o. promovirat ćemo u nedjelju, 25. veljače 2018., u  Napretkovom kulturnom centru, Bogovićeva 1 (1. kat). 

Gudački  kvartet Cadenza Zagreb osnovao je Krešimir Marmilić 1995. godine. Nastupajući na mnogobrojnim koncertnim pozornicama i ljetnim festivalima u Hrvatskoj, Cadenza se potvrdila kao kvartet s interesantnim i kvalitetnim programima iznimne prilagodbe.

„Izvrsna glazba i zadovoljna publika“, „Suptilan program raritetnog programa“, „Profinjenost muziciranja“, „Dopadljivost kvarteta Cadenza u dvorani Piatti“, „Nastupio je gudački kvartet “Cadenza” koji je impresionirao vrhunskom interpretacijom djela klasične komorne glazbe“, „Ozbilan pristup ležernim temama“, neki su od naslova kritika i osvrta s koncerata Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb.

Svojom sposobnošću i univerzalnošću prilagodbe, kvartet njeguje programe i za druge komorne sastave, trio, kvintet ili sekstet. Također, Gudački kvartet Cadenza surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima i ansamblima, a na svojim koncertima daje priliku predstavljanja i mladim glazbenicima i pjevačkim zborovima.

Nakon godina nastupanja na najcjenjenijim pozornicama u zemlji, kvartet bilježi i veliki inozemni uspjeh na gostovanju u Belgiji, u Briselu 2012, ali i na gostovanju u Bergamu, u Italiji,  2013, u čuvenoj dvorani Alfredo Piatti. Gostovanjem na Kosovu 2014. te 2015. u Albaniji, Cadenza nastavlja niz koncerata pod naslovom Glazbene iskrice, na kojima predstavlja djela hrvatskih i svjetskih skladatelja.

Repertoar Cadenze obuhvaća djela predklasike do suvremene glazbe. Kvartet kroz svoje programe revitalizira zaboravljene skladbe i praizvodi djela suvremenih hrvatskih skladatelja.  Kod najmlađe publike, vrlo su popularni edukacijski koncerti kvarteta pod nazivom Glazbom kroz EuropuKlasika za mlade i Glazbena iskrica.

Članovi Cadenze su:

Krešimir Marmilić – violina

Petar Haluza  – violina

Marta Bergovec – viola

Vinko Grubešić – violončelo

Komentari