Napili zaposlenika antikvarijata, ukrali mu ključ pa pokrali stvari vrijedne više od 150.000 eura

Ilustracija | Foto: Freepik

Zagrebačka policija uhitila je muškarce starosti 38 i 58 godina koji su, sumnja se, napili zaposlenika antikvarijata, ukrali mu ključ pa pokrali stvari više od 150.000 eura.

Policijski službenici PU zagrebačke proveli su nad njima kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da su zajedno s još tri osobe počinili kazneno djelo “teška krađa” i kazneno djelo “dogovor za počinjenje kaznenog djela” na štetu trgovačkog društva i drugih fizičkih osoba.

“Naime, sumnja se da su osumnjičeni, prema unaprijed stvorenoj namjeri da oduzmu tuđu pokretnu stvar s ciljem da je protupravno prisvoje, zajedno s još dvije osobe dogovorili počinjenje kaznenog djela, nakon čega je osumnjičeni 38-godišnjak stupio u kontakt s zaposlenikom trgovačkog društva te ga je 20. veljače 2023. godine pozvao nakon završetka radnog vremena na druženje. Dvojica osumnjičenih, zajedno s još jednom zasad nepoznatom muškom osobom, sastali su se u ugostiteljskom objektu na području Borovja gdje su konzumirali alkoholna pića. Potom su svi zajedno otišli u noćni klub na području Novog Zagreba i nastavili s konzumiranjem alkoholnih pića. U jednom trenutku, jedan od osumnjičenih iskoristio je alkoholiziranost oštećenog te mu iz jakne uzeo ključeve antikvarijata u kojem je zaposlen”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Nakon toga, u ugostiteljskom objektu osumnjičeni 38-godišnjak je ostao s oštećenim, dok je drugi osumnjičeni 58-godišnjak zajedno s nepoznatim muškarcem vozilom otišao do centra grada, gdje su se našli s još jednom osobom kako bi otišli do antikvarijata u Praškoj ulici.

Pomoću otuđenog ključa ušli su u antikvarijate te otuđili 12 raznih ručnih satova, više komada dragog kamenja, raznog zlatnog i srebrnog nakita vlasništvo oštećenog poduzeća i drugih fizičkih osoba koji su predmete donosili na komisionu prodaju ili popravak u antikvarijat.

Nakon počinjenja kaznenog djela, osumnjičeni su se vratili do noćnog kluba gdje su nastavili druženje s oštećenim. Nakon nekog vremena osumnjičeni su vratili ključeve, prikazavši da su pali na pod, kasnije su otišli u casino na području Buzina i nastavili druženje do jutarnjih sati.

U subotu, 25. veljače osumnjičeni su uhićeni na području Policijske uprave sisačko-moslavačke te privedeni na kriminalističko istraživanje gdje su policajci iz Centra potvrdili svoju sumnju da su upravo oni osumnjičeni za ova kaznena djela.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 153.850 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je dvojac u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu Zagreb podnijeto posebno izvješće.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska drugih osumnjičenih osoba.