Napeta borba za ulazak u finale MasterChefa: “Moram kuhati kao da sutra ne postoji!”

Foto: Nova TV

Svoj ulazak u finale MasterChefa može osigurati samo još jedna osoba, a napeta borba vodit će se između Manuela i Sare koji su često bili zajedno prozivani za autore najboljih tanjura tijekom prethodnih emisija.

Svoje mjesto u finalu već je osigurao Luka te on ovoga puta može mirno promatrati dvoje kolega u iščekivanju s kim će od njih odmjeriti svoje kulinarske snage u finalu showa.

“Manuel je dosta brz, spretan i kreativan. Svjesni smo oboje da će izazov biti poprilično težak. I to je u redu jer smo u polufinalu”, istaknut će Sarah.

“Strategiju nemam, moram dati sve od sebe i kuhati kao da sutra ne postoji i imati najbolje jelo do sada u MasterChefu”, otkrit će Manuel. Dvoje kandidata kuhat će u profesionalnoj kuhinji, ali će za razliku od prošlog puta, kad su kuhali autorska jela, sada morati replicirati jelo chefa restorana “7 Seas” Matije Bogdana koji se bavi visokom gastronomijom, što uključuje gastronomsko iskustvo od ulaska gosta u ugostiteljski objekt sve do njegovog izlaska.

Izazov za ulazak u finale zapaprit će im kompliciranim jelom koji govori o načinu njegovog kuhanja.

Chef Bogdan inače voli koristiti cijele životinje, odnosno koristiti i neke dijelove koji nisu toliko privlačni u nekom od elemenata na tanjuru.

S obzirom na to da se radi o mesu, Sarah neće biti oduševljena zadatkom, a naglašava i da s obzirom na brojne tehnike koje su potrebne da se izradi, smatra da bi Manuel mogao biti uspješniji od nje u ovom izazovu.

“Osim računanja i matematike, bit će tu i vježbanja, a sve je to čar profesionalne kuhinje”, zaključit će Manuel nakon što pročita recept. Tko će od njih dvoje biti uspješniji u ovom najkompleksnijem izazovu do sada, ne propustite doznati večeras u MasterChefu.