NAKON JEDNOGODIŠNJE PAUZE: Vraća se Floraart, najveća hortikulturna izložba u regiji

NAKON JEDNOGODIŠNJE PAUZE: Vraća se Floraart, najveća hortikulturna izložba u regiji
Foto: Marinko Petković

Nakon jednogodišnje pauze, od 10. do 16. svibnja na jezeru Bundek tradicionalno će se održati 55. Floraart, najveća hortikulturna izložbu u regiji sa više od 180 izlagača, najavljeno je na danas na konferenciji za novinare na Bundeku.

Uz poštivanje epidemioloških mjera, posjetitelje ove godine očekuje atraktivan program, jer će u iduća dva tjedna, biti zasađeno čak 125.000 biljaka.

Uz 16. Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola, najavljen je i tradicionalan Hrvatski kup florista. Za ljubitelje prirode tu je i edukacija o zmijama organizirana u suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom, a uz prekrasne instalacije dizajnera, arhitekta i aranžera koje će tijekom šest dana izložbe Bundek pretvoriti u najljepše mjesto u Zagrebu, svi koji dođu na Floraart uživat će u bogatom glazbenom programu na otvorenom.

NAKON JEDNOGODIŠNJE PAUZE: Vraća se Floraart, najveća hortikulturna izložba u regiji
Foto: Marinko Petković

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnice Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević kazala je da smo unazad 55 godina Floraarta najprije na gornjogradskim ulicama kupovali presadnice, potom se izložba preselila u Boćarski dom, no od 2006. godine, nakon uređenja jezera Bundek, Floraart je zasjao punim sjajem.

Hvala svima koji su kroz 55 godina sudjelovali u njegovoj organizaciji i pridonijeli da danas imamo respektabilnu izložbu svjetskog glasa, istaknula je Pavičić Vukičević.

Voditelj podružnice Zrinjevac i predsjednik Izvršnog odbora Floraarta 2021. Igor Toljan, kazao je da ga veseli što postoji vrlo veliki interes za ovom izložbom, uz naravno strogo poštivanje svih epidemioloških mjera s obzirom na vrijeme u kojem živimo.

Nakon strahovitog potresa u Zagrebu i pandemije koronoavirusa koja traje više od godinu dana, uspjeli smo organizirati 55. Floraart uz educiranje izlagača i reduciranje programa. Iznimno mi je zadovoljstvo pozvati sve da posjete našu izložbu, ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu ZV-a, rekao je Toljan.

“TZ grada Zagreba podržava boravak u prirodi i zeleni turizam, a ovim projektom koji se održava na jezeru Bundek to zaista možemo i učiniti. Svjedoci smo da već postoje turističke aktivnosti i kretanja u našem gradu, pa vjerujem da će Floraart biti još jedan motiv gostima da dođu u Zagreb“, kazala je direktorica TZ grada Zagreba Martina Bienenfeld. (M. Petković)