Nakon dvomjesečne stanke na HTV se vraća “Kultura s nogu”, uz neke izmjene i u novom terminu

Nakon dvomjesečne stanke na HTV se vraća "Kultura s nogu", uz neke izmjene i u novom terminu
Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) najavljuje povratak na ekrane još jedne gledateljima omiljene emisije: “Kultura s nogu” od subote, 23. svibnja, ponovo će se snimati i emitirati u novom terminu – subotom u 16:10 na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1).

Naime, nakon dvomjesečne stanke zbog epidemije koronavirusa, kultna emisija “Kultura s nogu” opet počinje s emitiranjem, ali s promijenjenim oblikom i terminom. Tako će gledatelji subotom popodne moći vidjeti emisiju o kulturi u trajanju od 45 minuta, te samo s jednim voditeljem – karizmatičnim Draženom Ilinčićem.

Kostur emisije i dalje je isti: dakle, riječ je o razgovorima “s nogu” s našim istaknutim umjetnicima i kulturnjacima. Ali, uz to će ići i prilozi o kulturnim zanimljivostima i aktualnostima.

U prvoj emisiji s ovim novim konceptom gost u studiju bit će Dragan Despot, koji će govoriti o kazalištu i monodrami u ovim promijenjenim vremenima. Gost će biti i Vatroslav Kuliš, čiju izložbu možemo vidjeti u Modernoj galeriji u Zagrebu, te književnik Roberta Perišića, čiji je roman “Područje bez signala” upravo dobio odlične kritike u SAD-u.

Novinarka Oka Ričko donosi prilog o tajnama zagrebačke Katedrale, koja nije samo simbol grada, nego i nedavnoga potresa.

Novinar i pisac Gordan Nuhanović esejistički govori o postpotresnom Zagrebu, dok Ivona Haller informira o kulturnim novostima u svijetu.