Najtrofejniji hrvatski veslači održali predavanje kadetima na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”

Najtrofejniji hrvatski veslači, braća Martin i Valent Sinković, održali predavanje kadetima na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman"
Foto: MORH / T. Brandt

Najtrofejniji hrvatski veslači, braća Martin i Valent Sinković, održali su u četvrtak predavanje kadetima na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu.

Braća Sinković, koji su od 2011. pripadnici su Hrvatske vojske, izrazili su zadovoljstvo što imaju prilike surađivati s Hrvatskom vojskom te svoja iskustva i vještine s njom i dijeliti, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Najtrofejniji hrvatski veslači, braća Martin i Valent Sinković, održali predavanje kadetima na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman"
Foto: MORH / T. Brandt

“Ono što je nama najbitnije je to da budemo još radišniji i ponizniji, unatoč svim rezultatima. Mi se trudimo ostati čvrsto na zemlji, ostati ponizni i još više raditi i vratiti što više možemo ovome društvu”, rekao je Valent Sinković kadetima naglasivši kako se trud i upornost uvijek isplate.

Martin Sinković kadetima je poručio kako oni svojim osobnim primjerom moraju pokazati kako se može uspjeti te kako je za uspjeh potrebno puno rada, truda i strpljenja.

“U veslanju, u sportu pa sigurno i u sportu, važno je davati uvijek sto posto od sebe jer te preko noći netko prestigne. Nemoguće je oslanjati se stalno na trenutne snage, svake godine probavamo biti bolji kako bismo ostali u svjetskom vrhu”, rekao je Martin Sinković.

“Ponosni smo što smo dio Hrvatske vojske s kojom dijelimo iste vrijednosti, a to je jedan pobjednički duh koji pokazuje kako se s poniznošću može doći do vrha i pobijediti”, zaključuje Martin Sinković.

Braća Sinković prisjetila su se i svojih početaka te priznala kako su postojali trenuci u kojima je bilo prilično teško, ali kako nikada nisu odustali od sebe.

Uz brojne kadete, predavanju braće Sinković, koji su proglašeni najboljom muškom posadom u 2019. godine od strane Međunarodnog veslačkog saveza, nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, priopćilo je Ministarstvo obrane.