Najavljeno Zagrebačko kulturno ljeto, evo što će sve ponuditi građanima i gostima Zagreba

zagreb-koncert

Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba i ove su godine pripremili građanima Zagreba kao i mnogobrojnim turistima iznimno bogat program Zagrebačkog kulturnog ljeta-ZgKul- od raskošne ponude festivala, do međunarodne smotre folklora, koncerata klasične i pop/rock glazbe, izložaba, filmskih i uličnih predstava.

Sve to najavljeno je na konferenciji za novinare u Klovićevim dvorima, kojoj je uz zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića sa suradnicima, direktoricu Turističke zajednice grada Zagreba Martinu Bienenfeld i ravnatelja Zagrebačke filharmonije Mirka Bocha, prisustvovao i svjetski poznati sastav 2 CELLOS – Stjepan Hauser i Luka Šulić, objavio je službeni gradski portal Zagreb.hr.

Pozvavši sve građane, turiste i slučajne posjetitelje da ovo ljeto posjete najatraktivniju kulturnu manifestaciju- Zagrebačko kulturno ljeto, gradonačelnik je, parafrazirajući moto ovogodišnjeg Ljeta: Budi kul – Budi u Zagrebu, komentirao da je “kul biti i zagrebački gradonačelnik”.

Novost ovogodišnjeg ZgKUL-a je open-air festival ZAGREB CLASSIC koji će na Trgu kralja Tomislava okupiti niz prvorazrednih simfonijskih i opernih orkestara, predvođenih našim broj 1 filharmonijskim orkestrom – Zagrebačkom filharmonijom. Kruna Zagreb Classic-a bit će rođendanski koncertni spektakl svjetski poznatog dvojca 2CELLOS-a koji će se održati 2. srpnja.

“Velika nam je čast što smo preuzeli ulogu organizatora Zagreb Classic-a, u parku koji je po meni najljepši u Europi. Izrazito smo ponosni na koncert popularnog dvojca 2CELLOSA-a, jer su svoju karijeru započeli prije pet godina baš sa Zagrebačkom filharmonijom”, istaknuo je ravnatelj Boch.

“ZgKUL okuplja najbolje ljetne kulturne programe u Zagrebu koji postaje ozbiljna turistička, ali prvenstveno kulturna destinacija”, rekla je direktorica Martina Bienenfeld, dodavši kako kulturni turizam postaje jedan od glavnih pokretača posjetitelja pri odabiru destinacije, kao i razlog samog dolaska u nju.

Foto: Zagreb.hr