Najavljeno 51. izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica, prijave ekipa kreću 2. studenoga

Foto: Press

Danas je u u Domu sportova održana konferencija za medije na kojoj najavljeno novo 51. izdanje Malonogometnog turnira Kutija šibica 2022. powered by Coca-Cola.

Turnir, koji je uz Zlatnu piruetu i Hanžekovićev memorijal jedan od tri najdugovječnija sportska događaja u Gradu Zagrebu što su dosegnula brojku od 50 izdanja, su najavili Milan Pavelić, pročelnik za sport i mlade, ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Kosta Kostanjević ujedno i predsjednik organizacijskog odbora, gospodin Boro Stipić, voditelj projekta MNT Kutija šibica, tajnik Zagrebačkog nogometnog saveza Davor Blašković te veteran Kutije i šesterostruki osvajač turnira Korab Morina.

“Prošle godine je bio nogometni spektakl u Domu sportova i očekujemo da se tako nastavi i ove godine”, najavio je Milan Pavelić na samom početku konferencije dodajući da očekuje isti broj prijava kao i prethodnih godina te je izrazio nadu da će Kutija potrajati još barem pola stoljeća.

Ravnatelj Ustanove Kosta Kostanjević otkrio je detalje o predstojećoj Kutiji pa je tako rečeno da u srijedu 02. studenoga službeno počinju prijave za 51. po redu izdanje kultnog malonogometnog turnira Kutija šibica 2022. koji će se održati od 26. studenoga do 29. prosinca.

“Kutija je kvartovski turnir ali mi se veselimo i brojnim prijavama ekipa iz okolice Zagreba, kao i cijele Hrvatske ali i iz inozemstva što potvrđuje da je Kutija najveći turnir u regiji. Među novostima ovogodišnjeg izdanja je poziv fakultetskim malonogometnim ekipama na besplatnu prijavu za Kutiju a s ciljem poticanja studentskog sporta”, istaknuo je Kostanjević.

“Ovih 50 godina mijenjale su se lopte, pravila, trendovi, broj prijavljenih ekipa je rastao i padao, bio je rat, bila je korona ali Kutija ostaje zauvijek”, naglasio je Boro Stipić dok je Davor Blašković poručio kako “Kutija ima veliko značenje ne samo za Zagreb nego za cijelu Hrvatsku i šire” izražavajući uvjerenje da će i ovogodišnje izdanje biti vrhunsko kao i sva do sada.

Na kraju je o Kutiji emotivno govorio i proslavljeni malonogometaš Korab Morina koji je već šest puta osvajao turnir.

“Kutija šibica je meni donijela jako puno kako u sportskom tako i u poslovnom planu te mi je otvarala mnoga vrata pa tako i danas svoje učenike odgajam da se prijavljuju na turnir”, rekao je Morina dodavši kako na ovogodišnje izdanje stiže po novi naslov s “dream team” ekipom kako bi ispunio obećanje dano preminulom prijatelju Matiji Caparu, koji je i sam bio legenda turnira, a s kojim je imao dogovor da osvoje onoliki broj veteranskih turnira koliko su osvojili seniorskih.

Uz 51. seniorski turnir igrati će se i 15. veteranski turnir te 6. turnir žena a ukupni nagradni fond turnira iznosi 170.000 kuna uz uobičajene pehare, medalje i sponzorske darove.

Službeni početak prijava je u srijedu 2. studenoga, a završetak 10. studenoga. Prijave će biti moguće na web stranici www.kutija-sibica.hr te direktno u Domu sportova. Cijena kotizacije za seniorski i veteranski turnir je 1000 kn, dok za turnir žena iznosi 200 kn. Seniorski i veteranski turnir se igraju loptom veličine broj 5 s reduciranim odskokom dok se turnir žena igra s loptom veličine 4.

Izvlačenje parova predviđeno je za 16. studenoga nakon čega slijede dvoboji na četiri lokacije: dvorani 2 Doma sportova, SD Boško Božić Pepsi, SD Sutinska vrela i SD Dubrava. Uzbudljiva završnica turnira već tradicionalno započinje na Štefanje, a 29. prosinca biti će poznat i pobjednik 51. izdanja najvećeg malonogometnog turnira u regiji uz izravan televizijski prijenos na HTV-u.

Cijena pojedinačne karte iznosi 20 kuna za sve utakmice a moguće je kupiti i paket ulaznica za četvrtfinale, polufinale i finale po cijeni od 75 kuna ili pojedinačne ulaznice za polufinale i finale po cijeni od 30 kuna.