Najavljena promocija prve slikovnice koja djecu uči o poduzetništvu

'Ja sam mali poduzetnik!': Najavljena promocija prve slikovnice koja djecu uči o poduzetništvu
Foto: Press

Na Svjetski dan poduzetnica koji se diljem svijeta obilježava 19. studenoga, u Zagrebu će biti predstavljena prva slikovnica jugoistočne Europe koja uči o poduzetništvu pod nazivom “Ja sam mali poduzetnik!”

Riječ je o premijernom sadržaju kojim izdavač slikovnice – Virtualni ženski poduzetnički centar, najveća hrvatska nevladina apolitična asocijacija koja okuplja u prvom redu vlasnice i vlasnike tvrtki i obrta, te broji danas više od 2.300 članica i članova, želi potaknuli poduzetničko promišljanje od malih nogu, kod djece u starijih vrtićkih grupa, kao i učenika nižih razreda osnovnih škola.

Jer Hrvatska je dulje od četvrt stoljeća tržišna ekonomija, no još uvijek o poduzetništvu budući i sadašnji vlasnici tvrtki i obrta, uče kada je (pre)kasno – najčešće kada iz nužde moraju krenuti u vlastiti poslovni projekt na realnom tržištu i kada izađu iz obrazovnog sustava (pre)malo znanja o temeljnim poduzetničkim vještinama.

“Naša slikovnica koja uči o poduzetništvu je iznad svih stranačkih, političkih, društvenih podjela kojima je Hrvatska danas duboko prožeta, a cilja zajedničkom rezultatu – odgojiti mlade naraštaje u duhu poduzetništva. Danas Hrvatska bilježi veliki egzodus mladih (ali i onih starijih) izvan granica u potrazi za boljom egzistencijom, a poduzetništvo je jedini učinkoviti odgovor da to osiguraju u Lijepoj našoj. Budemo li djecu poticali na poduzetničko promišljanje već od malih nogu, od sada i kroz slikovnicu „Ja sam mali poduzetnik!“ naši najmađi na vrijeme će upoznati svu ljepota rada kroz kreiranje vlastitih projekata od ideje do realizacije. I na taj način kada izađu jednog dana na tržište rada, imat će mogućnost odabrati otvaranje vlastite tvrtke ili obrta umjesto kupnje jednosmjerne karte za odlazak van Hrvatske”, kazala je u povodu svečane promocije autorica prve slikovnice jugoistočne Europe koja uči o poduzetništvu Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzentičkog centra.

Na slikovnici je radio stručni tim suradnika, među kojima su bile i brojne poduzetnice te majke koje žele svoju djecu odgajati u duhu poduzetništva. Među njima i poduzetnica iz Istre Marijeta Matejaš, vlasnica tvrtke Kreacija te, kao ilustratorica, zagrebačka poduzetnica i vlasnica tvrtke Dva krila Nikolina Ćorković.

Komentari