NAJAVLJEN FLORAART: 55. izdanje sajma cvijeća od 10. do 16. svibnja na jezeru Bundek!

Foto: Marinko Petković

Sjajne vijesti za sve ljubitelje zagrebačke florističke priredbe – od 10. do 16. svibnja jezero Bundek se ponovo pretvara u raskošnu i mirisnu cvjetnu oazu jer su nakon godine pauze zbog korone počele pripreme za 55. Floraart, objavili su organizatori u utorak!

Naime, na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, posjetitelji će u navedenom terminu u svibnja na zagrebačkom Bundeku moći uživati u najvećem međunarodnom sajmu cvijeća u ovom dijelu Europe. Ove se godine očekuje više od 200 izlagača.

Foto: Marinko Petković

”Ako ne dođe do znatnog pogoršanja vezano uz situaciju s koronavirusom, Floraart se neće bitno razlikovati u odnosu na prijašnje godine. Na vanjskom dijelu predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Uz izbor najboljih u navedenim kategorijama u planu je i održavanje natjecanja “Hrvatski KUP florista” i “Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća”.

Natjecanja florista i učenika bit će zatvorena za javnost, ali će nakon ocjenjivanja biti izložena i moći će se pogledati kroz cijelo vrijeme trajanja izložbe”, poručuju iz organizacije Floraarta.

Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama. Važan dio izložbe bit će edukativni program na otvorenom prostoru kroz brojna predavanja i prezentacije.

Floraart organizira Zagrebački holding–podružnica Zrinjevac, a suorganizator je Grad Zagreb.

Ljubitelji prirode i cvijeća, nakon prošlogodišnje pauze, konačno će doći na svoje, očekuju ih prekrasne cvjetne kompozicije na cijelom prostoru jezera, pravi praznik za tijelo i dušu! Više informacija na linku https://www.floraart.hr. (M. Petković)