Na Zrinjevcu predstavljeni uređaji za čišćenje i prikupljanje sitnog otpada

Na Zrinjevcu predstavljeni uređaji za čišćenje i prikupljanje sitnog otpada
Foto: Zagreb

U zagrebačkom parku Zrinjevac održana je je prezentaciji dvaju uređaja za čišćenje i prikupljanje sitnog otpada – električne male čistilice TSM Itala i najmodernijeg samohodnog usisavača otpada Ariamatic Follow Me.

Proizvode je predstavila tvrtka Techno Win d.o.o. u sklopu akcije Ekologija u pokretu, kojom žele pridonijeti modernizaciji komunalne opreme, energetski učinkovitim i ekološki prihvatljivim rješenjima za procese prikupljanja otpada, a prezentaciji je  prisustvovala zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.
 
Direktor tvrtke Ilija Augustinović istaknuo je kako je riječ o specifičnim strojevima koji imaju elektro pogon, nisu bučni i ne zagađuju okoliš a vrlo su jednostavni za uporabu. 

“Namijenjeni su za čišćenje ulica i pješačah zona kao i samog centra grada, a do sada su ih najviše prepoznala turistička mjesta duž Dalmacije, Istre i Crne Gore”, rekao je Augustinović. 

“Podržavamo sva nastojanja u modernizaciji opreme za prikupljanje otpada i u okviru kapaciteta podružnice Čistoće svakako ćemo razmotriti mogućnost nabave i novih električnih strojeva kakve smo danas na prezentaciji imali priliku vidjeti”, rekla je Olivera Majić.

Nakon prezentacije, direktor podružnice ZG holdinga Čistoća Goran Bradić istaknuo je kako se radi o modernom sustavu, te da Čistoća već duže vrijeme koristi dvije vrlo slične čistilice i jedan usisavač.

Komentari