Na Zrinjevcu otvoren tjedan udruga

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je na danas na Zrinjevcu Tjedan udruga koji se u organizaciji Grada, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, održava već 13. godinu zaredom.

tjedan-udruga

Najljepše vas pozdravljam na jednom od najreprezentativnijih mjesta u gradu. Nema ni jednog Zagrepčanina, od najmlađih, onih iz vrtića i školaraca do naših umirovljenika, koji na ovim štandovima neće pronaći nešto edukativno i korisno za sebe. Zagreb ne bi bio Zagreb bez Udruga koje u njemu djeluju, one su velika vrijednost ovoga Grada, rekao je gradonačelnik Bandić, dodavši da je Grad Zagreb u ovih 13. godina puno ulagao u Udruge i da će tako biti i ubuduće.

Kako se čulo, cilj organizatora jest da se šira javnost upozna s radom udruga, njihovim programima i članovima, a ove se godine prijavilo 130 udruga različitih djelatnosti, od onih koje se bave osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi do udruga branitelja iz Domovinskog rata, udruga s područja tehničke kulture i javnozdravstvenih udruga, udruga za prevenciju ovisnosti i drugih.

Godina 2013. od strane Europske komisije proglašena je Europskom godinom građana i upravo u tom duhu obilježit će se ovogodišnji Tjedan udruga. Stoga posebno izdvajamo okrugli stol pod nazivom „Novi zakon o udrugama i EU“, koji će održati također na Zrinjevcu, u srijedu, 15. svibnja, u 11,00 sati.

Tjedan udruga traje do četvrtka 16. svibnja, svakodnevno u vremenu od 10 do 16 sati, a program bogat raznim sadržajima će se odvijati na 40-ak postavljenih štandova te na pozornici koja će biti postavljena između štandova.